Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Együtt mozdultunk

„A Vak Diákok Sportegyesülete Mozdulj velünk” elnevezéssel hirdette meg családi sportrendezvényét 2008. október 4.-re a Városligetbe és a Vakok Általános Iskolájába.Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány csapata is benevezett, hogy részvételével támogassa a sportegyesület célkitűzésének megvalósítását, a sportudvar kialakítását az iskola területén.
A 10-16 óra között zajló programnak nem titkolt célja volt az is, hogy a látó emberek is megismerjék a látássérültek sportolási lehetőségeit. A szervezők elgondolása jó volt ugyan, de az időjárás kissé módosította a családi sportnapot. A Vakok Kertjébe tervezett futás, tandemkerékpározás és vak asztali tenisz délelőtt elmaradt, elmosta az eső. Az iskola épületében azonban lehetett sportolni: vak asztali teniszezni, társas játékot játszani, sakkozni, sokan kipróbálták a gumiasztalt és Spáni Róbert edző irányításával csörgőlabda játék bemutató is volt. Bár az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány csapata vereséget szenvedett a gyakorlottabb fiatal játékosoktól, mindenki alaposan megmozgatta az izmait.
„Ezzel a családi sportnappal hagyományt szeretnénk teremteni, remélve, hogy a sportolásban is egyenlő esélyeket teremthetünk látóknak és nem látóknak” – mondta Weisz Ildikó, a Vakok Iskolájának testnevelője.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére