Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

E-tankönyveket kapnak a látássérült diákok

Az összes hazai tankönyvet megkapja elektronikus formában a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, így a látássérült diákok is be tudnak kapcsolódni a tanórák menetébe. A nyomtatott köteteken egy embléma hívja majd fel a tanárok figyelmét a „vakbarát” változatra.

A Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. elektronikus formában adja át a tankönyveket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének a csütörtökön kötött megállapodás értelmében. A tavaly életbe lépett rendelet értelmében a kiadók kötelesek a hivatalos tankönyvjegyzékben szereplõ könyveiket elektronikus változatban eljuttatni a szövetségnek.

A megállapodást Erhartné dr. Molnár Katalin, a szövetség fõtitkára és Jókai István, a tankönyvkiadó vezérigazgatója írta alá. A látássérült diákok képernyõolvasó szoftver segítségével tudják a számítógéppel „felolvastatni” maguknak az elektronikus tankönyveket. Ez jelentõsen megkönnyíti az integrált oktatásban részt vevõ látássérült tanulók dolgát, hiszen hordozható számítógép és fülhallgató segítségével be tudnak kapcsolódni a tanóra menetébe.

Jókai István elmondta, hogy minden, a kiadó rendelkezésére álló tankönyvet átadnak elektronikus, szerkesztett formában a szövetségnek, nem csak azokat, amelyek legutóbb bekerültek a tankönyvjegyzékbe.

A látássérült gyerekeket tanító tanároknak a rendes nyomtatott tankönyveken egy embléma jelzi majd, ha készült belõle „vakbarát” változat is, így ezt is figyelembe tudják venni a tananyag összeállításakor.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére