Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Digitális tananyagok is beszerezhetõk az informatikai normatívából

Jövõre csaknem tízezer tanórai foglalkozás készül el digitális formában és kerül fel az internetre, a Sulinet Digitális Tudásbázisba. Magyar Bálint oktatási miniszter elmondta, hogy az informatikai normatívát az intézmények felhasználhatják digitális tananyagok vásárlására is.

Újabb tananyagokkal bõvül a Sulinet Digitális Tudásbázis, a következõ évben közel tízezer tanórai foglalkozás készül el és kerül fel az internetre – közölte Könczöl Tamás, a Sulinet Programiroda vezetõje. Az internetre csak tudományos, módszertani szempontból ellenõrzött anyagok kerülnek ki, errõl az Országos Köznevelési Tanács digitális taneszköz bizottsága gondoskodik. A Sulinet Digitális Tudásbázis próbaüzeme 2004 szeptemberében indult, s azóta a 7-12 évfolyam tizenegy mûveltségi területének tananyagai kerültek ki a világhálóra.

A 2005/2006-os tanévben 3.600 tanóra, kilencszáz téma érhetõ el a tudásbázisból, amely mintegy tizenkétezer képet, nyolcezer tesztfeladatot és háromszáz videót tartalmaz a tanórai és azon kívüli foglalkozásokra.

Tananyagok vásárlására bíztat a miniszter

A történelem tanítását az eddigi 5.200 tananyagelem mellett további csaknem húszezer tananyag egészíti ki jövõ évtõl. A szakképzésben eddig 21 szakmacsoport 17 tananyaga készült el digitalizált formában. Magyar Bálint elmondta, hogy a nemzeti fejlesztési terv forrásainak felhasználásával külföldi anyagokat is vásárolnak és adaptálnak. Emellett az intézmények az informatikai normatívát felhasználhatják digitális tartalmak vásárlására.

Negyvenezer digitális osztálytermet építene az OM

A miniszter szólt arról is, hogy ezek a tananyagok a fizikai infrastruktúra bõvülésével tudnak igazán elterjedni. A tárca ezért azt tervezi, hogy a nemzeti fejlesztési terven keresztül 2007-2010 között a hatvanezer magyar osztályterem közül negyvenezret felszerelnek digitális tananyagok fogadására alkalmas eszközökkel, számítógéppel, projektorral és interaktív táblával. Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke azt mondta: metodikailag nagyon jól használhatók ezek az anyagok, egyben nagyon fontosnak nevezte, hogy hiteles, a tanítás során jól alkalmazható tartalmak legyenek a hálózaton.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére