Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

„Az életem fontos része lett a felolvasás, remélem, sokáig tudom folytatni.”

Beszélgetés dr. Fehér Melindával, a Lapról hangra egyik állandó felolvasójával

Vannak felolvasók, akiknek összeforr a hangja egy-egy folyóirattal. Amikor az olvasók a katalógust vagy az új írásokat böngészik, a címről sokszor azt is tudhatják, ki töltötte fel az adott cikket. Így sokan vannak, akik nemcsak témát, hanem felolvasót is választanak.

Azok, akik a Nők Lapja Psziché írásait a Lapról hangrá-n keresztül olvassák, Fehér Melinda hangján át ismerhetik meg azokat. Ezt a beszélgetést külön azok figyelmébe ajánljuk, akik rendszeresen hallgatják Melindát, és azoknak is, akik mostanság „barátkoznak” a Nők Lapja Psziché-vel.

Melinda rehabilitációs rezidens. Mostanában legtöbb idejét a családjával, férjével és két kislányával tölti. Szabadidejében gyöngy ékszereket készít, de keresett még valami olyan tevékenységet is, amellyel másoknak is segíthet. Erről így mesél:

„Mivel a lányok mellett volt egy kis szabadidőm, kerestem valami olyan dolgot, ami belefér a rugalmas időbeosztásba. Mindenképpen olyasmit kerestem, amivel másoknak is tudok örömet szerezni. Az interneten kezdtem keresgélni, így találtam meg a Lapról hangrát.”

A regisztráció után nem sokkal már meg is kezdte a cikkek feltöltését. Nem volt könnyű megtalálni azt az újságot, amely az olvasóknak és neki is érdekes. Több lappal is „kísérletezett”.

„Sokat keresgéltem egy olyan újság, folyóirat után, ami engem is érdekel, másnak is érdekes lehet és vállalhatónak tartottam a tartalmát. Több újságból is olvastam fel, végül fixen megállapodtam a Nők Lapja pszichénél.”

Több olvasótól is kapott biztató visszajelzést, sőt olyanok is vannak, akikkel a felolvasások révén összebarátkozott.

„Sok visszajelzést kaptam, ami nagyon inspiráló. Sőt, váratlan örömként ért, amikor meghívást kaptam a karácsonyi ünnepségre, ahol egy gyönyörű oklevelet is kaptam. Az egész családom nagyon büszke volt rám […] Árvay Marikával és Varga Ildikóval gyakran írunk egymásnak. Nagy örömmel beszélgetünk cikkekről, témákról. Kéréseik alapján sokszor olvasok fel olyan cikket is, amit egyébként nem tennék.

Melinda élményei jól szemléltetik, hogyan válhat a felolvasás barátságok alapjává és az érdeklődési kör kiszélesítőjévé. Köszönjük neki a sok-sok cikket.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére