Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az ELTE-n járt a Lapról hangra csapata

Biztosan feltűnt olvasóinknak, hogy tavaly több olyan felolvasó is csatlakozott hozzánk, akikről a hang és a felolvasásra választott cikkek alapján sejteni lehet, hogy egyetemisták. Igen, jól tippeltek, ezek a felolvasók ELTE-sek, akik egy olyan előadás részeként olvastak fel, amelyet egyetemi kartól és szaktól függetlenül bárki látogathat. Ez a kurzus tavaly is, idén is a munka mellett végzett önkénteskedésre készíti fel a hallgatókat.

Idén február 21.-én – több más szervezettel együtt – volt alkalmunk bemutatkozni azoknak a hallgatóknak, akik a tavaszi félévben vették fel a „Karriermenedzsment, Önkéntesség a munka világában" című kurzust. Röviden ismertettük velük az Infoalap tevékenységét, majd arról beszéltünk, mennyire fontos részét képezi a vak és gyengénlátó emberek mindennapjainak az újságolvasás. Személyes példákkal alátámasztva meséltünk róla, hány embert hozott közel egymáshoz a Lapról hangra. Sok megható példánk van olvasók és felolvasók egymásra találására, azokra az emberi kapcsolatokra, amelyek egy-egy cikk felolvasásából és meghallgatásából indultak ki, majd barátsággá nőttek. Hangsúlyoztuk, hogy aki hozzánk csatlakozik felolvasóként, ízelítőt kaphat az önkéntességből mint életformából, és egy olyan közösség tagja lesz, amelyben érzékenyebbé, nyitottabbá, másokra kíváncsivá válhat.

Bízunk benne, hogy sok ELTE-s kedvet kap a felolvasáshoz. Kérjük olvasóinkat, hogy bátorítsák új felolvasóinkat, akik hamarosan megkezdik nálunk az önkénteskedést, írják meg nekik, milyen cikket hallgatnának szívesen, miért tetszik az általuk választott téma. Az ELTE-seket pedig arra biztatjuk, hogy az előadások közötti szünetekben, vagy később a ZH-kra és vizsgákra készülve, felüdülésként vegyenek a kezükbe egy-egy újságot, és osszák meg olvasóinkkal azokat a cikkeket, melyeket érdekesnek találnak.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére