Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az EBU jelöltjei a 2011-es évi Members of the European Parliament-díjra

Az European Blind Union (EBU) az Európai Parlament három képviselőjét jelölte a 2011. évi MEP-díjra. A jelölések azoknak a különleges teljesítményeknek az elismerései, amellyel ezek a képviselők az elmúlt évben hozzájárultak a fogyatékos emberek jogainak érvényesítéséhez.

A Members of the European Parliament-díjat a brüsszeli Parliament Magazine ítéli oda. A nevezéseket a European Trade and Professional Association bonyolítja. A nyertesek névsorát 2011. november 29-én teszik közzé.

A Kultúra és oktatás kategóriában az EBU jelöltje Eva Lichtenberger osztrák európai parlamenti képviselő, aki az elmúlt két évben nagymértékben hozzájárult az EBU és a Szellemi Tulajdon Világszervezete közötti szerződés létrejöttéhez. A szerződés célja, hogy minél szélesebb körű hozzáférést biztosítson a könyvekhez a vak és más, olvasásban akadályozott emberek számára. A képviselő asszony ennek érdekében számos támogatót szerzett az Európai Parlament tagjai közül.

A Belső piac és a fogyasztók védelme kategóriában az EBU jelöltje a díjra Kósa Ádám és Konstantinos Poupakis. Kettőjük nevéhez fűződik a 14/2011-es nyilatkozat, amely a különböző termékek Braille-feliratokkal történő ellátását kívánja előmozdítani. Az írásban benyújtott javaslat, amelyet az EBU is jóváhagyott, rekordnagyságú támogatást szerzett. Ez lett az Európai Parlament legtámogatottabb kezdeményezése a vak és gyengénlátó emberek mindennapjainak megkönnyítése érdekében.

Az EBU elnöke, Lord Low a következőket mondta: "Az Európai Parlament számos képviselője tevékenykedik a fogyatékosok jogainak érvényesülése érdekében. Idén Eva Lichtenberger, Kósa Ádám és Konstantinos Poupakis munkáját szeretnénk elismerni a díjra történő jelöléssel. Mindhármuk elhivatottsága, lelkesedése és politikai képességei felülmúlhatatlanok. Az EBU szeretne köszönetet mondani a támogatásukért."

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére