Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Angol, informatika, jó hangulat

Beszélgetés Danicska Ádámmal, a nemzetközi kommunikációs és informatikai tábor egyik magyar résztvevőjével

Beköszöntött az iskola nélküli hétköznapok, a nyaralás, és természetesen a táborozás ideje. Vannak, akik a nyarat a nagy semmittevés örömteli három hónapjaként élik meg, mások pedig próbálják ötvözni a kikapcsolódást a tanulással. Közéjük tartozik a tizenhét éves Danicska Ádám is, aki az idén Drezdában megrendezésre kerülő nemzetközi kommunikációs és informatikai tábor egyik magyar résztvevője lesz. A következőkben megismerhetik őt honlapunk olvasói, megtudhatják, miért jelent nagy lehetőséget számára a táborban történő részvétel.

Ádám a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma középiskolába jár. Informatika szakon tanul, így nem csoda, hogy a szabadidejét is szívesen tölti egy informatikai táborban. Szabadidejében nemcsak a számítógép előtt ül, hanem éli a tizenéves fiatalok mindennapjait, barátokkal találkozik, zenét hallgat. Egyik tanárától értesült a táborban történő részvétel megpályázási lehetőségéről. Így mesél arról, miért döntött úgy, hogy jelentkezik rá.

„Jelentkezésemnek két oka volt: az egyik, hogy fejlesszem a nyelvtudásom, a másik pedig az informatikai tudásom gyarapítása.”

Nem ez lesz számára az első alkalom, amikor a tanulás miatt jár külföldön. Biztos benne, hogy sok új, érdekes dologról fog hallani Drezdában. Azt is tudja már, hogy a választható foglalkozások közül melyek érdeklik a legjobban. Ezek az önéletrajzírást segítő műhely és a hálózatok jobb megismerését célzó foglalkozás.

Ádám izgalom nélkül, jóleső kíváncsisággal néz a németországi út elé. Angol filmek nézésével és szituációk hallgatásával csiszolja a nyelvtudását, hogy minél folyamatosabban és választékosabban tudjon beszélni. Most figyeljenek azok, akik a következő években készülnek jelentkezni az ICC-táborba. Itt jön egy jó tanács Ádámtól, ami mindenkinek hasznos lehet.

„A tanácsom a jövő ICC táborozóinak a következő: beszéljenek jól angolul, és gyakorolgassák a különböző szituációkat, amelyek megtörténhetnek.”

Köszönjük Ádámnak a tábor előtti beszélgetést. Természetesen a Drezdából történő hazaérkezés után megkérjük őt, hogy meséljen élményeiről honlapunk olvasóinak.

Ádám utazását és részvételét a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány biztosítja.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére