Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A sci-fi-t és a pszichológiát kedveli leginkább a Lapról hangra kínálatából

Beszélgetés dr. Fülöp Károly nyugdíjas nyelvtanárral

Károly régóta olvassa, böngészi, és véleményezi a Lapról hangra cikkeit. Azok közé az olvasók közé tartozik, akiknek szerteágazó érdeklődése, pontos elképzelései és kívánságai vannak az oldal szolgáltatásaival kapcsolatban. A következőkben kicsit megismerhetjük őt és olvasási szokásait.

A nevem Fülöp Károly, nyolcvan éves vagyok, nyugdíjas nyelvtanár, aki 75 éves kora óta gyengénlátó. Eredeti foglalkozásom: gimnáziumi tanár, de tanítottam a Színművészeti Egyetemen is. Szaktárgyaim: magyar nyelv és irodalom, orosz nyelv és irodalom, történelem. Egy alapítványi iskolából mentem nyugdíjba húsz évvel ezelőtt. 1971-ben bölcsészdoktori szigorlatot tettem " summa cum laude" a budapesti egyetemen.” – meséli.

Mielőtt használni kezdte a Lapról hangrá-t, felesége és barátai olvastak fel neki. Egy informatikus barátjától értesült az oldalról, amelyet elsősorban a felesége segítségével tanult meg használni.

Így foglalja össze első találkozását a Lapról hangrá-val:

„Már az első benyomásaim is kedvezőek voltak különösen amiatt, hogy pszichológiai témájú cikkekre bukkantam. Gyerekkorom óta újságolvasó ember vagyok, így mindig is széleskörű volt az érdeklődésem. Ennek megfelelően az LH szinte változatlanul ébren tartotta érdeklődésemet és kielégítette tájékozódási igényeimet.”

Fülöp úr elsősorban a sci-fi, a pszichológia, a földrajz, a csillagászat és a teológia témákban hallgat szívesen cikkeket.

Fontos számára a kellemes orgánum, a helyes artikuláció, az idegen szavak korrekt kiejtése. Mivel – néhány kivételtől eltekintve – ezeknek az elvárásainak megfeleltek az oldalon hallható felolvasások, szívesen ajánlotta az LH-t ismerőseinek is.

További hasznos olvasgatást kívánunk és köszönjük a beszélgetést.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére