Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Szentendrei Református Gimnáziumban járt a Lapról hangra csapata

Az új tanév jó alkalom arra, hogy meghívjuk közösségünkbe azokat, akik szívesen megosztják a számukra érdekes újságcikkeket egy-egy felolvasás során vak és gyengénlátó emberekkel. A gimnazista korosztály mindig nyitott az új lehetőségekre, feladatokra, így tehát nem csoda, hogy nagy várakozással és lelkesedéssel indultunk a Szentendrei Református Gimnáziumba. Csapatunk kiegészült a VGYKE Szentendrén tevékenykedő közösségi lámpásával, Moldován Eszterrel, akinek munkáját szintén segítik a gimnázium önkéntesei.

Megérkezésünkkor az első óra utáni szünet kellemes nyüzsgésébe csöppentünk. A második óra a kilencedik és tizedik osztályosok számára nem egy hagyományos tanóra volt, hanem egy olyan negyvenöt perc, ahol megismerkedhettek azoknak a civil szervezeteknek a képviselőivel, amelyeknél eltölthetik iskolai közösségi szolgálatukat. Az iskola kápolnájában gyülekeztek a szokatlan tanórára meghívott diákok. Tanárnőjük röviden ismertette az önkéntességgel járó általános kötelezettségeket és lehetőségeket, majd átadta a szót a civil szervezetek munkatársainak.

Öt civil szervezet mutatkozhatott be, amelyek mind-mind nagy szeretettel és szinte korlátlan számban tudnak fogadni önkénteseket. A diákok az összes előadást érdeklődéssel hallgatták, sokan jegyzetelték a fontos információkat. Az Infoalap mellett jelen voltak idősekkel, fogyatékossággal élőkkel, kultúrával, állatvédelemmel foglalkozó alapítványok is.

 Gyorsan eltelt a rendhagyó tanóra. A kifelé áramló gyerekek mondataiból úgy tűnt, hogy nem lesz egyszerű választaniuk a sok vonzó ajánlatból. Bármelyik szervezethez is csatlakoznak, biztos, hogy sokat tanulnak ők és a szervezetek munkatársai is. Minden diáknak örömteli és hasznos munkát kívánunk, a gimnáziumnak és Kuzma Márta tanárnőnek pedig köszönjük a bemutatkozási lehetőséget. Kíváncsian várjuk leendő szentendrei önkénteseinket a Lapról hangra közösségébe. Az érdeklődő önkéntesek kérdéseit a címre várjuk, minden kérdésre nagyon szívesen válaszolunk.

 a Lapról hangra csapata

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére