Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Sajtóközlemény

2024.10.15.

látássérült embert szimbolizáló grafikaFehér bot napi aktualitások az Infoalapnál

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a Nemzetközi fehér bot nap alkalmából több speciális tréninganyagot jelentet meg valamint ezen a napon indítja az Európai Unió által támogatott JOGos Érdek programjának kommunikációs kampányát is.

Könnyen érthető kommunikáció módszerével készült informatika tananyagsorozata három új tananyaggal bővül, melyeket egy halmozottan sérült csoport számára dolgozott ki. Ezekből a nemzetközileg is ritkaság számba menő oktatási anyagokból a látássérült és egyben intellektuális képességzavarral küzdő személyek tanulhatják meg a számítógép-billentyűzet használatát és az elektronikus levelezés alapjait Windows PC-n, illetve iPhone-on.

Az Infoalap Tudástár szolgáltatásának legfrissebb kiadványai mostantól a közoktatás fizika és kémia tantárgyainak tanulását segítik. Az Akadálymentes matematika mellett elérhetővé váltak a Négyjegyű függvénytáblázat fizika és kémia témacsoportjainak fejezetei is.

 

A JOGos Érdek program a közszféra honlapjainak akadálymentességi vizsgálatát tűzte ki célul, valamint képzéssel és jogi portálok akadálymentességi auditjával a látássérült jogászokat kívánja támogatni az internetes akadálymentességhez fűződő jogok érvényesítése terén.
A megvizsgált honlapok kapcsán tanulmány és útmutató készült, illetve kapcsolódó kampány fogja segíteni azt, hogy minél többen visszajelzést tudjanak adni a honlapok és mobilalkalmazások tulajdonosainak a tapasztalt hozzáférhetőségi problémákról.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Európai Unió logó

JOGos érdek – EU-s akadálymentességi jogok érvényesítése az internet világában

Az Európai Unió Közös Értékeink programjának „Fejlődésben – intézményfejlesztési és projektpályázatok” elnevezésű pályázati kiírásán alapítványunk JOGos érdek című pályázati projektje támogatást nyert.

A webes akadálymentesség kérdéseivel és az akadálymentességi jogok érvényesítésével foglalkozó projektet 2023.09.01. és 2024.12.31. között bonyolítjuk le megyei egyesületi partnereinkkel együtt.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére