Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary
A képen egy derűs család látható: anya, apa, három látássérült fiú, lánytestvérük és egy fekete labrador

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Az akadálymentesség világnapja

Az akadálymentesség világnapja

2023. május 18-án immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg az akadálymentesség világnapja akciót, amelynek célja, hogy beszéljünk és tanuljunk a digitális hozzáférésről, a befogadásról és a fogyatékossággal élő emberek helyzetéről a digitális világban.

bővebben
Mi mindent érhetünk el + 1 %-kal?

Mi mindent érhetünk el + 1 %-kal?

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány immár több mint húsz éve azért dolgozik, hogy a modern technika eszközeivel megkönnyítse a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait.

bővebben
Cikkajánló – 2023. április

Cikkajánló – 2023. április

Kedves Olvasóink!

A Lapról hangra oldalon az áprilisban feltöltött cikkek között akad számos tudományos cikk a Világunk titkai kiadványból, utat mutató jó tanácsok a Glamour, valamint a Mai ige cikkei közül, és érkeztek érdekességek új kutatásokkal a Mindennapi pszichológiából és a Hihetetlen! magazinból. Ezek közül válogattuk ki soron következő cikkajánlónkat, fogadják szeretettel!

bővebben
Április 27-ig még a régi áron vásárolhat ESET licencet

Április 27-ig még a régi áron vásárolhat ESET licencet

Kedves ügyfeleink!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az ESET cég licencdíjainak közelgő árváltozása miatt, a hazai disztribútor cég még három napig, 2023. április 27-ig lehetőséget biztosít a június 30-ig lejáró licencek jelenlegi, 2012 óta érvényes árakon történő meghosszabbítására.

bővebben

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az informatikai eszközök révén segítsük a vak és gyengénlátó emberek kulturálódását, szabadidős kikapcsolódását.

Az alapítvány ösztönözni szeretné a számítástechnikával foglalkozó, vagy azt felhasználó cégeket, hogy termékeikkel, vagy a felhasználásból már kivont eszközeikkel támogassák az alapítványt céljainak megvalósításában.

Tovább az Alapítvány bemutatkozásához

Az alapítvány kuratóriumi elnöke adományt ad át az egyik nyertesnek
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére