Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary
A képen egy derűs család látható: anya, apa, három látássérült fiú, lánytestvérük és egy fekete labrador

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

2022-ben is folytatódik az ország licenc program

2022-ben is folytatódik az ország licenc program

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

Két évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek magyar nyelvű változatait.

bővebben
Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek júniusi frissítése

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek júniusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2022 szoftverek június havi frissítése. Mostantól jobban szabályozható a nemrégiben kapott Windows-os értesítések megjelenítése és stabilabbá  vált a matematikai kifejezések megjelenítőjének működése. Javult továbbá a weboldalak és webes űrlapok kezelése, valamint kényelmesebb lett a Microsoft 365 irodai szoftvercsomag alkalmazásaiban a helyesírásellenőrzés szolgáltatás használata.

bővebben
A Chip magazin májusi számának cikkajánlója

A Chip magazin májusi számának cikkajánlója

Kedves Olvasóink!
A májusi Chip magazinban a friss hírek, vásárlási tippek és tesztek mellett nagy hangsúlyt kapott az adatvédelem és biztonság, vagyis saját fiókjaink, valamint személyes adataink védelme. Ahogy már megszokhattuk, a magazin májusi számát ezúttal is Pregh Balázs olvasta fel nekünk. A cikkek közötti gondos válogatással elkészült a magazin cikkajánlója, fogadják szeretettel!

bővebben
Akció és változások a FineReader optikai karakterfelismerő szoftverértékesítésében

Akció és változások a FineReader optikai karakterfelismerő szoftverértékesítésében

Alapítványunk, a szoftvergyártó hazai képviseletével kötött megállapodás alapján, évek óta a normál árnál kedvezőbb, oktatási licenc áron értékesíti a FineReader PDF optikai karakterfelismerő szoftvert az igazoltan látássérült emberek számára. Ez év március végéig az úgynevezett öröklicenceket lehetett megvásárolni, amelyek az akkor érvényes szoftververzió tetszőleges ideig történő használatára jogosították a felhasználót. Az ABBYY 2022. márc. 28-tól megváltoztatta a licencszabályait, és akkortól a FineReader PDF szoftver csak 1, illetve 3 éves előfizetéses konstrukcióban vásárolható.

bővebben

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az informatikai eszközök révén segítsük a vak és gyengénlátó emberek kulturálódását, szabadidős kikapcsolódását.

Az alapítvány ösztönözni szeretné a számítástechnikával foglalkozó, vagy azt felhasználó cégeket, hogy termékeikkel, vagy a felhasználásból már kivont eszközeikkel támogassák az alapítványt céljainak megvalósításában.

Tovább az Alapítvány bemutatkozásához

Az alapítvány kuratóriumi elnöke adományt ad át az egyik nyertesnek
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére