Hírek

Új pénzfelismerő alkalmazás segíti a vak embereket

Örömmel adunk hírt róla, hogy mostantól egy új pénzfelismerő alkalmazás segíti a vak embereket. Az iOS rendszerű telefonokra letölthető, LetSeeApp elnevezésű pénzfelismerő alkalmazást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fejlesztette ki, szoros együttműködésben alapítványunkkal.

Az alkalmazás rendkívül egyszerűen használható, és nagy előnye, hogy használata minimális látást sem igényel, sőt nincs szükség a működtetéséhez speciális „informatikai" tudásra sem. A pénzfelismerő forint és euro bankjegyek felismerésére képes. Használat közben nincs más dolgunk, csupán annyi, hogy telefonunk kameráját a felismerni kívánt bankjegy fölé tartsuk, jó módszer lehet, ha ráhelyezzük a kamerát a bankjegyre, majd lassan felemeljük. Néhány másodperc múlva meghalljuk, milyen bankjegy van előttünk. Az alkalmazás 99,99%-os pontossággal azonosítja be az egyes címleteket.

Az INFOALAP látássérült munkatársai részt vettek az alkalmazás fejlesztése során végzett tesztelésekben, a fejlesztők felhasználták a vak és gyengénlátó tesztelők javaslatait, észrevételeit.

Mindenkinek ajánljuk ezt az alkalmazást, aki örömmel és kíváncsian használja a modern technika jelentette lehetőségeket hétköznapjai megkönnyítéséhez.

Az alkalmazás a következő linken érhető el:

https://itunes.apple.com/hu/app/letseeapp/id1170643143?mt=8

 

„Informatika a látássérültekért" Alapítvány

2017-07-06,
Nyomtatás gomb Nyomtat