Hírek

12 év alatt több mint 600 nyertes - befejeződött az Omnipage szoftver adományozása

Alapítványunk – a Recognita Alapítvány jogutódjaként - 2001. óta adományozott karakterfelismerő szoftvert vak és gyengénlátó emberek számára. A szoftver segítségével a látássérült felhasználók számára is olvashatóvá váltak a szkennelt dokumentumok.

A Recognita program a számítógéppel történő, önálló olvasás örömét hozta el, mivel segítségével egyszerűen és pontosan el lehet olvasni a számítógépre telepített képernyőolvasó programmal a szkennelt számlákat, leveleket, iratokat, segítségével jelentősen nőtt a vak emberek önállósága és mozgástere saját ügyeik intézésében. A különböző életkorú és foglalkozású több, mint 600 nyertes számára könnyebbé vált a munkavégzés, az ügyintézés, a könyv- és újságolvasás.

Örömmel állapítjuk meg, hogy a tizenkét éves adományozási tevékenységünknek köszönhetően a Recognita, majd a későbbiekben az Omnipage szoftver valósággal fogalommá vált a vak emberek valamint az őket foglalkoztató, adományban szintén részesült cégek körében. Köszönjük a Nuance-Recognita Zrt-nek az adományozás lehetőségének biztosítását, az elkötelezettséget a vak és gyengénlátó emberek hétköznapjainak megkönnyítése iránt. Köszönjük az adományozottaktól érkezett sok-sok köszönetnyilvánítást, biztatást.

Mivel az új verziókból már nem készült magyar változat, az Omnipage szoftver adományozása a mai nappal lezárult és a pályázati űrlap is lekerült honlapunkról. Az elmúlt évek adományozási tapasztalatával és töretlen lelkesedéssel dolgozunk tovább azon, hogy minél több vak és gyengénlátó ember élete váljon könnyebbé az informatika vívmányainak köszönhetően.

2012-11-13, Infoalap
Nyomtatás gomb Nyomtat