Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
Az Infoalap speciális oktatási anyagai

Az Infoalap speciális oktatási anyagai

A látássérült emberek információs társadalomba történő bevonását nemcsak a segítő hardverek és szoftverek elérhetővé tételével kívánjuk megvalósítani, de a számítógép és a legnépszerűbb szoftverek használatának elsajátításához is segítő kezet nyújtunk.
Ennek érdekében speciális tréning- és tananyagokat készítünk és teszünk ingyenesen letölthetővé honlapunkról. Ezek úgynevezett billentyűzet-centrikus megközelítésben magyarázzák el a szoftverek kezelését, hiszen a vak emberek nem használják az egeret.

bővebben
Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2020-as főverziója. Mindhárom program teljeskörű magyar nyelvi támogatással bír és másfél havonta fog frissítéseket kapni, ahogyan azt a 2019-es szoftver verzióknál már megszokhatták a felhasználók.

bővebben
Rangos nemzetközi díjat nyert az INFOALAP

Rangos nemzetközi díjat nyert az INFOALAP

Örömmel jelentjük be, hogy az ország licenc adományozási programmal az Informatika a Látássérültekért Alapítvány bronz minősítést nyert az idén 16. alkalommal meghirdetett legrangosabb megmérettetés, a Nemzetközi Üzleti Díjak (International Business Awards) versenyén, nonprofit kategóriában.

bővebben
Legfrissebb eredményeiről számolt be az INFOALAP Fehér bot napi rendezvényén

Legfrissebb eredményeiről számolt be az INFOALAP Fehér bot napi rendezvényén

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és –nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és – nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

bővebben
Felhívás nyilvános konzultációra

Felhívás nyilvános konzultációra

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt hirdetett az Európai fogyatékosságügyi stratégia 2010-2020 tárgyában.
A konzultáció célja az, hogy a bizottság megismerhesse az uniós polgárok véleményét az Uniós fogyatékossági stratégia következtében történt vagy meg nem történt változásokról, illetve a jövőbeni hangsúlyokról.

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére