Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
Megjelent a JAWS és a ZoomText 2019. augusztusi frissítése

Megjelent a JAWS és a ZoomText 2019. augusztusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy az angol változattal egy időben magyarul is elérhetővé vált a JAWS for Windows képernyőolvasó és a ZoomText képernyőnagyító szoftver 2019 verziójának augusztus havi frissítése.

A kategóriáikban legnépszerűbb, a látássérült emberek számára a számítógép használatát lehetővé tevő szoftverek nyári frissítéseiben a teljesítmény javításán és a stabilitás növelésén volt a fő hangsúly.

bővebben
Lapról hangra cikkajánló 2019. július 29.

Lapról hangra cikkajánló 2019. július 29.

Orsolics Zénó – függőség, terápia, 3 gyerek

Mi is ez az írás? Egy őszinte vallomás? Egy „film” „happy end”-del? Talán nem más, mint egy ember lelki lemeztelenedése előttünk, ismeretlen olvasók előtt. Szépítés és mentegetőzés nélkül beszél Zénó a kábítószer-függőség legmélyebb bugyrairól és arról is, hogyan is van az, amikor elkezd felfelé mászni az ember a legmélyebb pontról. Talán a stílus egyszerűsége az, ami odabilincseli az olvasó figyelmét Zénó történetéhez.

bővebben
Karbantartás az oldalon

Karbantartás az oldalon

Ezúton tájékoztatjuk weboldalunk látogatóit, hogy július 28.-án, vasárnap, az oldalon karbantartási munkákra kerül sor, így a nap folyamán a weboldal megközelítőleg 45 percen keresztül nem lesz elérhető.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

bővebben
TÁVOLI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREK SZÁMÁRA – TÁVSZEM

TÁVOLI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREK SZÁMÁRA – TÁVSZEM

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Távszem projektje ötvözi a modern technikát és a csakis egy ember által nyújtható figyelmet. A jövőben minden, iPhone-t és android rendszerű telefont használó vak ember számára elérhető Távszem szolgáltatás megkönnyíti majd a hétköznapokat. Az alkalmazás révén a vak emberek azonnali segítséget kaphatnak majd a telefonjukkal készített képről a „vonal másik végén” lévő operátortól.

bővebben
Megjelent a Beszélő Linux legfrissebb, 6.0 kiadása

Megjelent a Beszélő Linux legfrissebb, 6.0 kiadása

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a Beszélő Linux (BeLin) szoftvercsomag kiadásával kínál ingyenes, akadálymentes, kényelmes és egyre népszerűbb megoldást a vak és gyengénlátó emberek számítógép-használatához.

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére