Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
2022-ben is folytatódik az ország licenc program

2022-ben is folytatódik az ország licenc program

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

Két évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek magyar nyelvű változatait.

bővebben
Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek júniusi frissítése

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek júniusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2022 szoftverek június havi frissítése. Mostantól jobban szabályozható a nemrégiben kapott Windows-os értesítések megjelenítése és stabilabbá  vált a matematikai kifejezések megjelenítőjének működése. Javult továbbá a weboldalak és webes űrlapok kezelése, valamint kényelmesebb lett a Microsoft 365 irodai szoftvercsomag alkalmazásaiban a helyesírásellenőrzés szolgáltatás használata.

bővebben
A Chip magazin májusi számának cikkajánlója

A Chip magazin májusi számának cikkajánlója

Kedves Olvasóink!
A májusi Chip magazinban a friss hírek, vásárlási tippek és tesztek mellett nagy hangsúlyt kapott az adatvédelem és biztonság, vagyis saját fiókjaink, valamint személyes adataink védelme. Ahogy már megszokhattuk, a magazin májusi számát ezúttal is Pregh Balázs olvasta fel nekünk. A cikkek közötti gondos válogatással elkészült a magazin cikkajánlója, fogadják szeretettel!

bővebben
Akció és változások a FineReader optikai karakterfelismerő szoftverértékesítésében

Akció és változások a FineReader optikai karakterfelismerő szoftverértékesítésében

Alapítványunk, a szoftvergyártó hazai képviseletével kötött megállapodás alapján, évek óta a normál árnál kedvezőbb, oktatási licenc áron értékesíti a FineReader PDF optikai karakterfelismerő szoftvert az igazoltan látássérült emberek számára. Ez év március végéig az úgynevezett öröklicenceket lehetett megvásárolni, amelyek az akkor érvényes szoftververzió tetszőleges ideig történő használatára jogosították a felhasználót. Az ABBYY 2022. márc. 28-tól megváltoztatta a licencszabályait, és akkortól a FineReader PDF szoftver csak 1, illetve 3 éves előfizetéses konstrukcióban vásárolható.

bővebben
Látássérült emberek is elsajátíthatják az Apple számítógépek használatát

Látássérült emberek is elsajátíthatják az Apple számítógépek használatát

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a macOS Monterey használata látássérült felhasználók számára című oktatóanyagunk. Az Apple cég által fejlesztett Mac operációs rendszer legfrissebb, macOS Monterey 12.2.1 változata számos újdonságot hozott. Az Apple termékekben elérhető kisegítő lehetőségek pedig a látássérült emberek számára is lehetővé teszik a mac számítógépek használatát.

bővebben
Magyarország 2022-ben is képviselteti magát az ICC táborban

Magyarország 2022-ben is képviselteti magát az ICC táborban

Minden évben más európai országban kerül megrendezésre a Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábor (ICC), ahol 30 ország vak és gyengénlátó fiataljai találkozhatnak egymással, és ismerkedhetnek meg az informatika újdonságaival, továbbá egy igazi közösségi élményt élhetnek át ebben a több mint száz résztvevős, nemzetközi táborban. A magyarországi látássérült fiatalok bekapcsolódását az ICC-be 2005 óta az Informatika a látássérültekért Alapítvány koordinálja és támogatja.

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére