Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
Lapról hangra – Nyári cikkajánló

Lapról hangra – Nyári cikkajánló

Kedves Olvasóink!

A kissé viharos, ám meleg és szeles nyár közepén is számos cikk érkezett hozzánk önkéntes felolvasóinktól. A június és július hónap túlnyomórészt a Rubicon kiadvány cikkeit hozta el nekünk, de színesíti és bővíti a választékot néhány, a Gyereklélek kiadványból felolvasott mese is, valamint a Fülbevaló, az Egész-séker és a Szemezgető is tartogat néhány érdekességet és számos jó tanácsot a meleg nyári napokra. Érdemes tehát böngészni a mostanában feltöltött kiadványokat is. A nyár első hónapjában és a tavasszal felolvasott cikkekből pedig megérkezett soron következő cikkajánlónk, fogadják szeretettel!

bővebben
2024-ben is folytatódik az ország licenc program

2024-ben is folytatódik az ország licenc program

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

Meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek 2025-ös verzióinak magyar nyelvű változatait.

bővebben
MacOS Sonoma és Thunderbird oktatási anyagok látássérült emberek számára

Tájékoztató az ország licenc program keretében igényelt szoftverlicencek érvényességének átalakításáról

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek ország licenc programjának eltelt hat évében több mint ötezren igényelték az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, és töltötték le alapítványunk honlapjáról az egyes szoftverek aktuális verzióit és rendszeresen megjelenő frissítéseit. Az idén június 30-án lejáró ország licenc program ismét meghosszabbításra kerül, de ezúttal még egy extra ajándékot is kapnak a látássérült – és olvasásban akadályozott felhasználók.

bővebben
Laura és Marcell utazik idén az ICC táborba

Laura és Marcell utazik idén az ICC táborba

Minden évben más európai országban kerül megrendezésre a Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábor, ahol közel 30 ország vak és gyengénlátó fiataljai találkozhatnak egymással, ismerkedhetnek meg az informatika újdonságaival, továbbá egy igazi közösségi élményt élhetnek át ebben a nemzetközi táborban.
A magyarországi látássérült fiatalok tábori részvételét 2005 óta az Informatika a Látássérültekért Alapítvány koordinálja és fedezi annak költségeit. A tavalyihoz hasonlóan idén is két látássérült fiatal és egy kísérő utazik a táborba, úticéljuk pedig a sokak által preferált, élettel teli, titokzatos és gyönyörű Róma lesz!

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére