Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
ICC nyertesünk: Vértesi Alexa

ICC nyertesünk: Vértesi Alexa

Jelenleg Siófokon lakom, a Pécsi Tudományegyetem anglisztika szakára járok, ahol főként irodalmat és kultúrát, illetve fordítást tanulok. Emellett fordítóként dolgozom egy a hallássérültek munkavállalásával foglalkozó alapítványnál, ahol nagyon sok rutint szerzek a fordítás terén.
A nyelvek mindig is közel álltak hozzám, középiskolában emelt angol tagozatos voltam, így a további tanulmányaimat is ilyen irányban folytattam.

bővebben
ICC nyertesünk: Babinszki Vera

ICC nyertesünk: Babinszki Vera

Békéscsabán lakom, és jelenleg másodéves vagyok a Szegedi Tudományegyetem jogász szakán. A tanév nagy részében kollégiumban élek. Azért választottam a jogot, mert szeretnék tevékenykedni a fogyatékosügyben, lépéseket tenni az esélyegyenlőségért, de egyéb területek is érdekelnek, például a gyermekvédelem vagy a betegjog.
Szabadidőmben sem tétlenkedem, szeretem a pörgést az életemben. Az egyetem keretein belül van lehetőségem érzékenyítő programokban közreműködni, amit különösen fontosnak tartok.

bővebben
Eldőlt, kik a szerencsés nyertesek, akik nyáron az angliai ICC táborba utazhatnak

Eldőlt, kik a szerencsés nyertesek, akik nyáron az angliai ICC táborba utazhatnak

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány minden évben két látássérült fiatal és kísérője számára biztosítja a részvételi lehetőséget a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban, az ICC-ben.
2019 nyarán az angliai Herefordban rendezik a tábort, az idei nyertes két egyetemista diáklány lett, Vértesi Alexa anglisztika szakra, Babinszki Vera jogi egyetemre jár.

bővebben
Lapról hangra cikkajánló 2019. május 14.

Lapról hangra cikkajánló 2019. május 14.

Kié a vár?

Sokszor a bosszúságból, elégedetlenségből születnek a legfrappánsabb ötletek. Így volt ez a Honfoglaló című játékkal is. Bihari Attila, a játék kitalálója, egyszer csak gondolt egy nagyot. Elege volt a sok színvonaltalan televíziós vetélkedőből, és amolyan „majd megmutatom én, hogy lehet ennél jobbat is csinálni” nekibuzdulással megalkotta a Honfoglalót. Ha Ön is a játék törzsközönségét gyarapítja, akkor ki ne hagyja ezt a cikket!

bővebben
Az esélyegyenlőség megteremtéséért fog össze az IT szakma

Az esélyegyenlőség megteremtéséért fog össze az IT szakma

Az IThon.info közös cselekvésre szólítja fel az IT szakmát: május 6-ig várják az IT cégek jelentkezését, hogy közösen minél több weboldalt és szoftvert akadálymentesítsenek.
Az IT Összefogás keretében idén elsősorban a látássérült embereket érintő megoldásokat keresik, amivel idehaza mintegy 80 ezer ember mindennapjai válhatnak komfortosabbá.

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére