Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary
A képen egy derűs család látható: anya, apa, három látássérült fiú, lánytestvérük és egy fekete labrador

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

„Egy másodpercre sem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a kalandba, imádtam minden pillanatát”

„Egy másodpercre sem bántam meg, hogy belevágtam ebbe a kalandba, imádtam minden pillanatát”

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány minden évben két fiatal részvételét biztosítja a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban. Idén a jelentkezők közül két egyetemista lányra esett a választás, mindketten nagyon felkészülten, kíváncsian és kellemes izgalommal indultak a tábor helyszínére, az Egyesült Királyság-beli Herefordba. Most Vértesi Alexa élményeiből kaphatnak ízelítőt honlapunk olvasói.

bővebben
„Számomra a legfontosabb, amit a tábor adott, hogy merjek segítséget kérni, jobban kiállni magamért.”

„Számomra a legfontosabb, amit a tábor adott, hogy merjek segítséget kérni, jobban kiállni magamért.”

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány minden évben biztosítja két egyetemista vagy középiskolás látássérült fiatal részvételét a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban, az ICC-ben. Idén az Egyesült Királyságban, Herefordban rendezték meg a tábort. Hazánkat két kíváncsi, cserfes lány, Vera és Alexa képviselte.

bővebben
Megjelent a JAWS és a ZoomText 2019. augusztusi frissítése

Megjelent a JAWS és a ZoomText 2019. augusztusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy az angol változattal egy időben magyarul is elérhetővé vált a JAWS for Windows képernyőolvasó és a ZoomText képernyőnagyító szoftver 2019 verziójának augusztus havi frissítése.

A kategóriáikban legnépszerűbb, a látássérült emberek számára a számítógép használatát lehetővé tevő szoftverek nyári frissítéseiben a teljesítmény javításán és a stabilitás növelésén volt a fő hangsúly.

bővebben

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az informatikai eszközök révén segítsük a vak és gyengénlátó emberek kulturálódását, szabadidős kikapcsolódását.

Az alapítvány ösztönözni szeretné a számítástechnikával foglalkozó, vagy azt felhasználó cégeket, hogy termékeikkel, vagy a felhasználásból már kivont eszközeikkel támogassák az alapítványt céljainak megvalósításában.

Tovább az Alapítvány bemutatkozásához

Az alapítvány kuratóriumi elnöke adományt ad át az egyik nyertesnek
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére