Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows 2019 márciusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy az angol változattal egyidőben magyarul is elérhetővé vált a JAWS 2019 március havi frissítése.

Az újdonságok közé tartozik, hogy az áprilisban érkező Google Chrome 74.0 böngésző használatakor megfelelően fog működni a weblap tartalmak kijelölése és másolása. Ennek köszönhetően megmaradnak a HTML formázások is.

A PowerPoint prezentációkban megjelenik a virtuális kurzor támogatása. Így amikor elindítunk egy diasort az F5 billentyűvel, akkor ugyanúgy lehet a virtuális kurzor segítségével egy dia tartalmában navigálni, mint egy weboldalon. Elérhetővé válnak a navigációt gyorsító billentyűk, lehet lépkedni a hivatkozásokon és aktiválhatók is azok, kilistáztathatók a különféle objektumok, úgymint ábrák, címsorok, listák és táblázatok, valamint a táblázat felolvasó billentyűparancsok is használhatók. A PowerPoint-ban a helyesírás-ellenőrzés használata is elérhetővé vált.

A helyesírás-ellenőrzés használatára vonatkozó beállítások köre kibővült, melyek elérhetők a Beállítási központon keresztül, a Szövegfeldolgozás ág alatt.

Mostantól nem szükséges újraindítani a JAWS-t, amikor telepítünk vagy eltávolítunk egy Vocalizer Expressive hangot az erre a célra szolgáló, beépített segédprogramon keresztül.

A magyar felhasználókat érintő változások közé tartozik, hogy a Profivox meghajtó szoftverét már gyárilag tartalmazza a JAWS, így nem szükséges azt külön telepíteni. Ha tehát egy másik termék által már telepítve lett a Profivox beszédszintetizátor, akkor a JAWS 2019 további teendők nélkül képes azt használni.

A JAWS programban megjelent egy intelligens képfelismerés funkció, mellyel a különböző képek tartalmát lehet lekérdezni, egyelőre angol nyelven a képek leírásához. Az Intelligens képfelismerés funkció használatához át kell váltanunk a JAWS felhasználói felület nyelvét angolra. Az átváltást a JAWS programon belül a Nyelv menü – JAWS nyelv almenüben lehet elvégezni. A jövőben az intelligens képfelismerés több nyelven is elérhetővé fog válni.

A program értesíteni fogja a felhasználókat a telepíthető frissítés megjelenéséről.

Amennyiben nem kap értesítést, aktiválja a JAWS súgójának Frissítések keresése menüpontját.

Az új felhasználók vagy a 2019 előtti szoftververziók használói az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetik el a legfrissebb változatot.

A JAWS 2019.1903 letöltési linkjei:

Online telepítő:

 

Offline telepítők:

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az az egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes JAWS licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2019. március 13.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére