Termékeink » ZoomText

ZoomText - Képernyőnagyító szoftver beszédtámogatással

Copyright: AiSquared, USA

A ZoomText 2019 hatékony segédeszköz látássérült számítógép-felhasználóknak, a számítógép hozzáférés mindkét technológiáját magába foglalja - a képernyő nagyítását és a felolvasást - lehetővé téve, hogy a felhasználó lássa és hallja mindazt, ami a képernyőn megjelenik, biztosítva a teljes hozzáférést az alkalmazásokhoz, dokumentumokhoz, elektronikus levelezéshez és az internethez.

A ZoomText két termékfajtát kínál:

  • Képernyőnagyító - a képernyő területének nagyítása,
  • Képernyőnagyító beszédtámogatással - képernyőnagyító beszédtámogatással.

A ZoomText program minden korcsoportnak megfelel, és nem igényel különösebb számítógép-kezelői ismeretet. A ZoomText pontos és egyszerű eszköz, a felhasználónak számítógépes munkája során függetlenséget biztosít otthon, az iskolában és a munkahelyén egyaránt.

A ZoomText nagyító- és felolvasómotorjainak fejlesztésével sikerült optimalizálni a ZoomText teljesítményét és megbízhatóságát Windows 10, az Office legújabb verziói és számos más alkalmazás alatt.

A ZoomText támogatja az Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox és Microsoft Edge böngészőben megnyitott weboldalak megtekintését és felolvasását.

A nagy feliratú, kontrasztos ZoomText billentyűzet jó kiegészítője a gyengénlátó személy felhasználói munkakörnyezetének.

Nagyítási funkciók

A ZoomText Nagyító olyan intelligens képernyőnagyító program, amelyik mindent nagyobbá és láthatóbbá tesz, ami megjelenik a számítógépe képernyőjén.

A ZoomText Nagyító szolgáltatásai közé tartozik:

A ZoomText a nagyítási fokozatok széles skáláját kínálja, egészen a hatvanszorosig. A nagyítási fokozatok léptéke a nagyítás mértékével arányosan nő.

A ZoomText az egymonitoros és a többmonitoros használathoz is széles választékot kínál a nagyított területnek a felhasználó igénye szerinti megjelenítéséhez konfigurálható ablaktípusokból. A ZoomText a 2019-as verziójától már akár 4 monitort kezelni képes rendszereken is futtatható. A ZoomText innovatív többmonitoros támogatása lehetővé teszi, hogy az egyes monitorokon különböző alkalmazások fussanak, vagy hogy ugyanazon alkalmazás különböző nézetei fussanak az egyes monitorokon.

Az xFont technológia minden nagyítási fokozatban a szöveg legjobb, legkönnyebben olvasható megjelenítését biztosítja. A további olvashatóság érdekében simítással, félkövérítéssel és keskenyítéssel lehet a szöveg megjelenítését finomra hangolni. Ahol az xFont nagyítás nem vehető igénybe, a szövegek és képek éle az új Képpontos simítás használatával simítható.

A ZoomText használható a Windows 10 és 8.1 alapú különböző érintőképernyős eszközökön, a tableteken, laptopokon és asztali monitorokon is. A ZoomText minden alkalmazásban fogadja az érintőképernyős tapintást, vontatást és csúsztatást. A ZoomText fő funkciói pedig állandóan elérhetők a ZoomText érintő ikonja és a kézmozdulatok használatával. A ZoomText érintőképernyős kezeléséhez 5 pontos vagy nagyobb érintőképernyős eszközre van szükség.

A színek újszerű kezelése javítja a képernyő áttekinthetőségét, és csökkenti a szem fáradását. A különleges hatások között választható egy adott színnel színezés, két szín használata, illetve a problémás színek helyettesítése.

Az egérmutató és a szövegkurzor mérete és színe igény szerint választható. Az egér- és a szövegkurzor átalakítható, hogy a képernyőn jobban látható és követhető legyen.

A fókuszkiemelés megkönnyíti a navigációt és tájékozódást az alkalmazások menüiben, párbeszédpanelein, eszköztárain és vezérlőelemei között.

Az alkalmazások bejárása és a látható terület görgetése mindig zavarmentes és kényelmes.

A Kereső szolgáltatás segíti a keresést, az átfutó olvasást és a felolvasást a dokumentumokban, weblapokon és e-mail üzenetekben. Lehet keresni egyetlen szót vagy kifejezést az egész dokumentumban vagy annak csak olyan elemeiben, mint a címek, űrlapok és hivatkozások.

Lehetőség van külön egyedi beállítások mentésére minden használt alkalmazáshoz. Másik alkalmazásra váltáskor, a ZoomText automatikusan betölti az adott alkalmazáshoz való beállításokat.

A nagyítás és a képernyőolvasás használható már a Windows bejelentkezési képernyőjén és egyéb biztonsági ellenőrző kérdést feltevő panelein is.

A Nagyító/Felolvasó funkciói

A ZoomText Nagyító/Felolvasó olyan teljesen integrált program, amelyik szinte mindent nagyít, kiemel és felolvas, ami a számítógép képernyőjén megjelenik.

A ZoomText Nagyító/Felolvasó változat a ZoomText Nagyító változat minden szolgáltatását tartalmazza, és kiegészíti a következőkkel:

A ZoomText automatikusan felolvassa a programok vezérlőelemeit és eseményeit, amikor bejárja az alkalmazásokat, beleértve az azokban lévő menüket, párbeszédpaneleket, listákat és üzeneteket is. Három bőbeszédűségi szintben állítható be, hogy mikor mennyi adatot kell bemondania.

Az AppReader használatával lehet olvasni közvetlenül a kiválasztott alkalmazásban, vagy átváltani menetközben egy olyan erősen kontrasztos megjelenítésre, amelyik jobb a szemmel történő olvasáshoz. Lehet a szöveg bizonyos részeit is felolvasni, ha az egérrel kattint és húzással kijelöli a felolvasandó területet. Az AppReader „Felolvasás az egérmutatótól" billentyűparancsával az AppReader azonnal elindítható az egérkurzor alatti szótól.

Az alkalmazásban olvasási zónákként megadott helyen lévő információk azonnal megtekinthetők és meghallgathatók. Alkalmazásonként legfeljebb 10 zóna adható meg, és indítható el helyi menüből vagy billentyűparanccsal.

A ZoomText bármilyen weblapot a helyes sorrendben olvas fel. A felolvasás lehet automatikus vagy szavak, sorok, mondatok vagy bekezdések szerint léptetett.

A léptető billentyűk leegyszerűsítik a felolvastatást a dokumentumok írásakor és szerkesztésekor. A felolvasást egyszerű billentyűparancsokkal lehet váltogatni, karakterenként, szavanként, soronként, mondatonként és bekezdésenként, még kijelölt szöveg esetén is.

A billentyűleütés vagy a beírt szó automatikusan felolvasásra kerül. Beállítható, hogy minden billentyűleütés bejelentése megtörténjen vagy csak a választottaké.

Az egérkurzorral mutatott szó automatikusan meghallgatható. Meghallgathatók az egyes szavak vagy a teljes szövegsorok azonnal vagy rövid késleltetéssel.

Felolvastató.

A Háttéri olvasó úgy teszi lehetővé a dokumentumok, weblapok, e-mail üzenetek vagy bármi más szövegnek a hallgatását, hogy közben a felhasználó más feladatokkal foglalkozik.

A ZoomText Hangrögzítő lehetővé teszi, hogy a dokumentumok, weblapok, e-mail üzenetek és egyéb források szövegéből olyan hangfelvétel készüljön, amelyik meghallgatható a számítógépén vagy átküldhető a mobilkészülékére, hogy hallgathassa útközben is.

A ZoomText Nagyító/Felolvasó minden verziója tartalmaz Felolvasási Hangkaraktereket, mely a világ leggyakoribb beszélt nyelvein és dialektusaiban érhetők el. A ZoomText telepítésekor a számítógépen található Windows operációs rendszer nyelvével megegyező nyelvű férfi és/vagy női felolvasó hangkarakter is automatikusan telepítésre kerül. A Magyar nyelvű Windows operációs rendszer használatakor a Nuance cég Vocalizer Expressive Mariska nevű hangkaraktere kerül feltelepítésre. További hangkarakterek is bármikor hozzáadhatók a További hangkarakterek letöltése alatt a ZoomText Hangbeállítások párbeszédpanelén.

Rendszerkövetelmények

A ZoomText 2019 működéséhez a következő hardver- és szoftvereszközökre van szükség:

Windows 10, 8.1 vagy 7 az SP1 (vagy újabb) szervizcsomaggal.

Processzor: 2 GHz i3 vagy hasonló kétmagos processzor. i5 vagy i7 ajánlott.

4 GB RAM. 8 GB ajánlott.

Videokártya a DirectX 10 vagy újabb verziójának támogatásával

Ajánlott: 256 MB dedikált videomemória

400 MB szabad hely a merevlemezen. SSD meghajtó ajánlott.

5 pontos többérintéses kijelző az érintőmód támogatásához.

Próbaváltozat letöltése

Angol nyelvű bemutató videó a ZoomText szoftverről

ZoomText a Facebookon

http://www.facebook.com/ZoomText

Értékesítés:

Terméktámogatás, ügyfélszolgálat:

 

Nyomtatás gomb Nyomtat