Publikációk » Tanulmány a közösségi oldalak akadálymentesítéséről

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány gondozásában, a Budapesti Ausztrál Nagykövetség támogatásával megjelent magyarul dr. Scott Holliernek, a Media Access Australia munkatársának a közösségi oldalak akadálymentes használatát bemutató tanulmánya.

A mű vak, gyengénlátó, hallás- és mozgássérült felhasználók tapasztalataira épül, közérthetően mutatja be a Facebook, a LinkedIn, a YouTube, a Twitter és a Skype használatát, valamint tanácsokat ad akadálymentes blogok létrehozásához is.

A tanulmányt azoknak a látássérült embereknek, oktatóiknak, családtagjaiknak és az internetes akadálymentesítés területén dolgozó szakembereknek ajánljuk figyelmébe, akik a közösségi oldalak használatának elsajátításához keresnek útmutatót fogyatékkal élő emberek számára. Mindenkit arra biztatunk, hogy ne riadjon vissza a rendkívül gyorsan változó közösségi oldalaktól, hanem az itt tanultakat kiindulási pontként használva bátran kapcsolódjon be a különböző online közösségek életébe, és fedezze fel az ott kínált nagyszerű lehetőségeket.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szerzőnek, Dr. Scott Holliernek, amiért hozzájárult, hogy a magyar érdeklődők számára is elérhetővé tegyük a tanulmányt. Köszönjük a Budapesti Ausztrál Nagykövetségnek a mű megjelentetéséhez nyújtott támogatását, továbbá köszönettel tartozunk mindazoknak, akik hozzájárultak a beszámoló megjelentetéséhez, és részt vesznek a terjesztésében.

A kiadvány mindenki számára ingyenesen elérhető:

A közösségi oldalak akadálymentességéről (Word formátumban)

A közösségi oldalak akadálymentességéről (PDF formátumban)

Az eredeti angol nyelvű kiadvány elérhető:

Sociability: social media for people with a disability (Word)

Sociability: social media for people with a disability (PDF)

(Amennyiben esetleg problémát tapasztal a PDF fájl felolvastatásakor, javasoljuk, hogy az Acrobat Reader szoftver Dokumentum menüjében a Kisegítő olvasási beállítások módosítása párbeszédpanelen az olvasási sorrendet állítsa a Balról jobbra, fentről lefelé értékre. A párbeszédpanel elérhető a Shift+Ctrl+5 billentyűparanccsal is.)

Nyomtatás gomb Nyomtat