Termékeink » JAWS for Windows » TSN - Technikai tippek felhasználóknak » Wordperfect

Rövid leírás: a JAWS for Windows használata a Wordperfect alkalmazással. (Verzió: 3.5 vagy magasabb)

Probléma: a JAWS nem mindig olvassa fel a begépelt szöveget a Wordperfect alkalmazásban. Ez érinti a Wordperfect 9-es, 10-es és 11-es verzióit.

Megoldás: Telepítse a regisztrációs adatbázis kulcsot, mely mellékelve van a JAWS CD-n. Ez a kulcs a 3.5-ös JAWS változat óta kerül rá a CD-re.

A Wordperfect és a JAWS nem működik együtt megfelelően, míg a Wordperfect programot nem a /FL kapcsolóval, vagy a megfelelő regisztrációs kulcs megléte mellett futtatja. Kényelmi szolgáltatásként ez a regisztrációs kulcs részét képezi a JAWS 3.5 vagy magasabb verziójához adott telepítő CD-nek.

A kulcsot a következőképpen telepítheti:

1. Indítsa el a Wordperfect programot, a JAWS felolvassa az első indításkori súgóüzenetet.

2. Helyezze be a CD-rom meghajtóba a JAWS telepítő CD-t.

3. Üsse le a CTRL+SHIFT+INSERT+I billentyűparancsot a kulcs importálásához, majd kövesse az utasításokat.
4. Miután a regisztrációs kulcs telepítése megtörtént, indítsa újra a Wordperfect programot.

5. Az összes Wordperfect változat esetén külön-külön mindegyikhez telepítenie kell a kulcsot. Más szavakkal, ha a kulcsot a Wordperfect 9-eshez telepítette, az első 4 lépést meg kell ismételnie a Wordperfect későbbi verziói esetén is.

Megjegyzések:

Ha áttér egy magasabb verziójú Wordperfect programra, s a JAWS nem olvassa fel a begépelt szöveget, Hajtsa végre a fenti 4 lépést.

Ez a kulcs működik az eredeti Wordperfect 9-es verziójával (9.0.0.528)és az 1-es szervízcsomaggal (9.0.0.588) vagy magasabb verziókkal.

Ajánlott az 1-es szervízcsomag (9.0.0.588) vagy magasabb verzió telepítése, ha az eredeti Wordperfect változat nem működik együtt a JAWS programmal.

Nyomtatás gomb Nyomtat