Termékeink » JAWS for Windows » TSN - Technikai tippek felhasználóknak » Szkriptek

Rövid leírás: Verziók közti kompatibilitási problémát jelző hibaüzenet. (Verzió: 5.0)

Probléma: Ha olyan alkalmazást futtat, melyhez ön, vagy más valaki készített szkriptet, a JAWS hibaüzenetet küld, mely verzióinkompatibilitást jelez. Ez azt jelenti, hogy a szkriptet újra kell fordítani a JAWS 5.0 számára.

Megoldás: Ha korábban készített szkriptet egy alkalmazáshoz, vagy más valakitől kapott ilyet, az ilyen szkripteket újra kell fordítani a JAWS 5.0 számára. Változtatások történtek a fordítóban csakúgy, mint magában a JAWS programban, amik szükségessé teszik ezt. Ha egy régebbi szkriptbinárist tölt be egy alkalmazás elindításakor, a JAWS megjelenít egy párbeszédpanelt, mely közli, hogy verzióinkompatibilitási probléma lépett fel. Bár ez az üzenet komolynak hangzik, valójában csak annyi történik, hogy a szkriptbináris (a JSB fájl) nem töltődik be. Ez nem vonatkozik a JCF, JDF, JGF vagy a JKM fájlokra.

Egy szkript újrafordításának lépései:

1. Keresse meg a szkriptforrás fájlt (JSS fájl) a Sajátgépben vagy a Windows Intézőben. Jelölje ki a fájlt, majd üsse le az ENTER billentyűt. Ennek hatására a JAWS Szkriptkezelő elindul, betöltve a kívánt szkriptforrást.

Megjegyzés: Ha a szkriptet kapta valahonnan, elképzelhető, hogy nem mellékelték a JSS fájlt. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a szkript készítőjével, s kérdezze meg, hogy létezik-e újabb verzió a szkriptből, mely kompatibilis a JAWS 5.0-s változattal.

2. Ügyeljen arra, hogy véletlenül ne üssön le feleslegesen billentyűket, ekkor ugyanis a szkript módosulhat, s ez fordítási hibához vezethet.

3. Üsse le a CTRL+S billentyűparancsot a szkript fordításához. Ez automatikusan elmenti a lefordított bináris fájlt (.JSB). A fordítás végeztével elhangzik a "A fordítás kész" üzenet. Megjegyzés: ha nem ezt az üzenetet hallja, a szkript fordítása nem sikerült. Keressen a szkript forrásában arra vonatkozó információkat, hogy létezik-e frissített szkript a JAWS 5.0 számára.

4. Zárja be a szkriptkezelőt az ALT+F4 billentyűparanccsal.

Nyomtatás gomb Nyomtat