Aktuális híreink

Köszönet önkénteseinknek

2018. 12. 05.

December 5-e az önkéntesek napja. Önök, a Lapról hangra olvasói és mi, az Infoalap munkatársai nagyon szerencsések vagyunk, amiért nálunk nemcsak egy nap szól az évben az önkéntesekről. Az önkéntesek az év minden napján ott vannak a nappalinkban, gondolatban mellettünk ülnek a reggeli kávé mellett, hogy együtt átlapozzuk az újságot. Utána a „Hozzászólok” rovatban vagy a fórumban pedig megbeszéljük, hogy mennyi érdekes hírről, tudományos újdonságról vagy a bulvár világnak melyik eseményéről is olvastunk együtt: Önök, önkéntesek, és mi, látássérült olvasók.

részletek


December 3-a, a fogyatékos emberek világnapja

2018. 12. 03.

Vak vagy gyengénlátó emberként Ön minden nap megéli, hogy milyen is „más”-nak, „különböző”-nek lenni? Jól ismeri azt az érzést, amikor egy bizonytalan, de kedves hang azt mondja, „Erre jöjjön, üljön oda!”. Megtapasztalta azt is, milyen az, amikor szeretne valamit megkérdezni, de akihez szólna, zavarában vagy csak figyelmetlenségből szó nélkül tovább megy? Lehet, hogy bosszankodik, hogyha a képernyőolvasó program nem „mond ki” valamit, ami fontos lenne a munkájához vagy a tanuláshoz?

részletek


A LESEK konferencián járt az INFOALAP

2018. 11. 19.

 

Hagyományainkhoz tartozik, hogy minden évben ellátogatunk a LESEK konferenciára, hogy bemutathassuk legújabb szoftvereinket és hardver eszközeinket az érdeklődőknek. Hetekkel a rendezvény előtt már megkezdjük a készülődést, hogy november 14-én mindenki és minden készen álljon arra, hogy fogadhassuk a látogatókat az INFOALAP standján.

részletek


Köszöntő

Üdvözöljük az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honlapján!

A látássérült embereknek nap mint nap kell megküzdeniük olyan akadályokkal, amelyek látó embertársaik számára észrevétlenek, nem jelentenek problémát. Ahhoz, hogy munkát vállalhassanak, és hozzáférhessenek azokhoz az információkhoz, amelyek a látók számára rendelkezésre állnak, segítségre, speciális eszközökre van szükségük. Ebben szeretne segíteni nekik alapítványunk és ehhez kérünk támogatást.

Alapítványunk informatikai eszközök adományozásával és ezek vásárlásának támogatásával kívánja elősegíteni a vak, az aliglátó és a gyengénlátó emberek tanulását, munkához jutását, kultúrálódását, szabadidejük színvonalasabb eltöltését. Ezek használatával valóban láthatóvá válik a világ számukra.

Nemcsak pénzbeni adományokat, hanem számítógépek, perifériáik, és alapvető fontosságú kezelőszoftverek felajánlását is nagyon szívesen fogadjuk és előre is köszönjük! Támogatóink adatai felkerülnek ide, és részükre adókedvezményre jogosító igazolást állítunk ki.

Szuhaj Mihály
a kuratórium elnöke

Alapítványunk országos működési területű közhasznú szervezet, melynek

 • alapítója: a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége
 • bírósági nyilvántartási száma: 7774
 • számlaszáma: OTP 11714006-20403625
 • adószáma: 18171776 - 2 - 42

Elérhetőségeink:

 • Postacím: 1580 Budapest, Pf. 35.
 • Iroda címe: 1145 Budapest, Bácskai utca 29/b. Hangostérkép Térkép
 • E-mail: info@infoalap.hu
 • Informatikai ügyfélszolgálat: (1) 273-3188, (70) 295-9288
 • Iroda telefonszáma: (1) 273-3180, (20)425-5224
 • Fax: (1) 273-3189
 • Informatikai ügyfélszolgálat személyesen: kedden és csütörtökön az alapítvány 1145 Budapest, Bácskai u. 29/B. szám alatti irodájában
Nyomtatás gomb Nyomtat