Termékeink » JAWS for Windows » TSN - Technikai tippek felhasználóknak » Súgó

Rövid leírás: Windows 2000 operációs rendszer esetén, ha a 3-as vagy a 4-es szervízcsomag telepítve van, a JAWS súgója nem működik. (Verzió: 4.51 vagy magasabb)

Probléma: A JAWS nem megfelelően olvassa fel a HTML lapokat. A fanézetben az összes elem témakörként kerül azonosításra, és az F6 billentyű lenyomása után, amellyel a kiválasztott témakörhöz tartozó súgóra lehet lépni, a JAWS nem beszél. Ez csak a JAWS 4.51 vagy 5.0-s változatával fordul elő, ha a JAWS automatikusan indul (tehát szolgáltatásként fut), s a Windows 2000 3-as vagy 4-es Szervízcsomag telepítve van.

Megoldás: kétféleképpen is megoldhatja ezen problémát:

1. A Windows Intézőben, vagy a Sajátgépben nyissa meg a JAWS mappát (JAWS451, ill. JAWS50), majd a HELP, végül a HUN almappát. Jelölje ki a JFW.CHM fájlt, s nyomja meg az ENTER billentyűt. Ennek hatására a súgó megnyílik, s teljes mértékben használható lesz.

2. Lépjen ki a JAWS programból, s indítsa újra vagy a Futtatás párbeszédpanel, vagy a CTRL+ALT+8 billentyűparancs segítségével. Ekkor a súgót a megszokott módon használhatja. Ha a súgó használata után vissza kívánja állítani, hogy a JAWS szolgáltatásként fusson, tegye a következőt: lépjen ki a JAWS programból. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt, majd gépelje be: "net start jfwservice".

Nyomtatás gomb Nyomtat