Termékeink » JAWS for Windows » TSN - Technikai tippek felhasználóknak » Microsoft Access

Rövid leírás: Nem lehet néhány párbeszédpanelen a gombokra lépni a TAB billentyűvel a Microsoft Access 2000 vagy XP alkalmazásban. (Verzió: 5.0)

Probléma: mikor adatot importál az Acces 2000 vagy XP alkalmazásba, párbeszédpanelek segítségével kell megadnia az importálás jellemzőit. Ezen párbeszédpanelek használata közben azt tapasztalhatja, hogy nem tud a TAB billentyűvel rálépni a Tovább, Vissza, Befejezés, stb. gombokra.

Megoldás: Két lehetősége van a fent említett gombok kiválasztására:

1. Használhatja a gombokhoz tartozó billentyűparancsokat, melyek a gombok feliratainak aláhúzott betűji, melyeket az ALT billentyűvel együtt kell leütni.

a. Tovább gomb: ALT+T.

b. Vissza gomb: ALT+V.

c. Befejezés gomb: ALT+F.

2. Másik lehetőségként használhatja a JAWS kurzort:

a. A JAWS kurzor PC kurzorhoz történő áthelyezéséhez üsse le az INSERT+MÍNUSZ a számbillentyűzeten parancsot.

b. A nyílbillentyűk segítségével lépjen a kívánt gombra.

c. Amikor a JAWS kurzor a gomb nevének valamelyik karakterén van, üsse le a számbillentyűzeten lévő osztásjel billentyűt, mellyel egy egérkattintást hajt végre.

d. Ezután aktiválhatja a PC kurzort a számbillentyűzeten lévő PLUSZJEL segítségével.

Rövid leírás: Az Access indításakor megjelenő párbeszédpanel használata közben a JAWS működése lassú. (Verzió: 4.02)

Probléma: A Microsoft Access elindításakor megjelenik egy párbeszédpanel, amely választógombokat és egy listamezőt tartalmaz. Ezen párbeszédpanel használatakor a JAWS működése lassú.

Ez a párbeszédpanel ad lehetőséget egy adatbázis készítésére, meglévő adatbázis megnyitására, valamint a lista az utoljára megnyitott adatbázisokat tartalmazza.

Megoldás: Zárja be ezt a párbeszédpanelt az ESCAPE billentyűvel, s a Fájl menü Új, vagy Megnyitás parancsait használja a fenti műveletek elvégzésére.

Rövid leírás: A Microsoft Access 97 alkalmazásban a CTRL+TAB leütése programhibát eredményez. (Verzió: 4.02)

Probléma: A JAWS 4.02 futása mellett indítsa el az Access 97 programot, majd nyisson meg egy adatbázist. Ha ezután leüti a CTRL+TAB billentyűt, ez programhibához vezet.

Megoldás: Törölje ki a JAWS402settingshun mappából az msaccess.* fájlokat, majd a Start menü ProgramokJAWS402 almenüjéből válassza az Eszközök menü Karbantartó telepítő pontját. A megjelenő párbeszédpanelen válassza a Javítást. A karbantartási művelet befejeződése után a probléma valószínűleg többé nem fog jelentkezni.

Rövid leírás: A JAWS nem mindig olvassa fel a párbeszédpanelek tartalmát Az Access XP alkalmazásban. (Verzió: 5.0)

Probléma: A JAWS nem olvassa fel automatikusan az alkalmankénti üzeneteket vagy beállítások megadására szolgáló párbeszédpaneleket az Access XP alkalmazásban, mint például egy törlési figyelmeztetés. Ez olyan alkalmazások esetén is előfordul, melyekhez nincs szkript.

Megoldás: Ha egy párbeszédpanel megnyílik, és tartalma nem hangzik el automatikusan, használja az INSERT+B (aktuális ablak felolvasása) billentyűparancsot a párbeszédpanel bejárási sorrendben történő felolvastatásának érdekében.

Nyomtatás gomb Nyomtat