Termékeink » JAWS for Windows » FAQ - Gyakran ismételt kérdések » Bőbeszédűség

Kérdés: Meddig élnek azok a változtatások, amelyeket az INSERT+V hatására megjelenő párbeszédpanelen megadok?

Válasz: A legtöbb esetben ezek a beállítások csak az adott futásidő alatt élnek, tehát míg ki nem lép az adott alkalmazásból, vagy át nem vált egy másikra. Például a begépelt szöveg bemondása ilyen: ha egy alkalmazásban beállítja ezt, s átvált egy másik alkalmazásra, majd vissza az előzőre, a beállítás már nem lesz aktív.

Van azonban néhány beállítás, amely a JAWS egész futásideje alatt változatlan marad akkor is, ha az alkalmazások között vált, ilyen például a bőbeszédűségi szint. Viszont ha egy alkalmazásnak van ilyen beállítás megadva a hozzá tartozó konfigurációs (JCF) fájlban, ez felülbírálja, tehát megváltoztathatja a Bőbeszédűség megadása párbeszédpanelen beállított értéket.

Néhány beállítás, melyet az INSERT+V parancs után lehet megadni, egy adott alkalmazásban megnyitott adott dokumentumra lesz csak érvényes. Például a Microsoft Excelben megadhat alkalmazásszintű beállításokat egy megnyitott táblázathoz. Ezek a beállítások az Excel*.JSI fájlban tárolódnak, s amikor megnyitja ezt a bizonyos táblázatot, a beállítások is érvénybe lépnek. Ilyenkor a táblázat nevének teljesen, vagy majdnem teljesen meg kell egyezni a tároláskori névvel.

Ha egy beállítást állandó érvényességűként kíván megadni, adja meg azt a Konfigurációkezelőben.

Nyomtatás gomb Nyomtat