Termékeink » JAWS for Windows » FAQ - Gyakran ismételt kérdések » Működés

Kérdés: Mennyi ideig fut a JAWS demo változata a számítógépemen?

Válasz: a demo verziók legalább 6 hónapig kell, hogy működjenek. A lejárati dátum vagy január vagy július elsejére van beállítva attól függően, hogy melyik dátumot előzi meg a 6 hónap letelte.

Kérdés: Mit tegyek, ha egy parancsikon nem a megfelelő alkalmazást indítja el?

Válasz: Keresse meg az összes parancsikont, mely az indítani kívánt alkalmazásra mutat, s tegye a következőket:

1. Jelölje ki a parancsikont, majd nyomja le az ALT+ENTER billentyűkombinációt a parancsikon tulajdonságlapjának megjelenítéséhez.

2. A CTRL+TAB segítségével lépjen a Parancsikon fülre.

3. Ellenőrizze, hogy a Cél mezőbe a megfelelő útvonal és fájlnév van-e írva (annak kell ott szerepelnie, mely a kívánt alkalmazáshoz vezető útvonal, s a kívánt alkalmazás neve), valamint ellenőrizze a billentyűparancs mezőben lévő értéket is, hogy megfelelő-e.

4. Ezután keresse meg azokat a parancsikonokat, melyek arra az alkalmazásra mutatnak, ami az ön által használni kívánt billentyűparancs hatására elindul.

5. Hajtsa végre ugyanazon lépéseket, melyeket fentebb leírtunk, tehát nézze meg ugyanazt a két mezőt (Cél és billentyűparancs), hogy megfelelően vannak-e kitöltve.

6. Elképzelhető, hogy az derül ki, hogy két parancsikonhoz is ugyanazt a billentyűparancsot rendelte hozzá.

7. Ha ez a helyzet, akkor valamelyik parancsikon billentyűparancsát meg kell változtatnia.

8. Miután ellenőrizte a parancsikonok billentyűparancsait, s meggyőződött arról, hogy nem használja két parancsikon ugyanazt a billentyűparancsot, próbálja meg a kívánt alkalmazást a kívánt billentyűparanccsal elindítani.

Kérdés: Megpróbálom átállítani a JAWS programot néma üzemmódra a Konfigurációkezelő segítségével. Miért nem következik be a változás azonnal?

Válasz: A néma üzemmódra történő átállítás a Konfigurációkezelő segítségével csak a JAWS újraindítása után fejti ki hatását.

1. Indítsa el a JAWS programot.

2. A Konfigurációkezelőben nyissa meg a DEFAULT.JCF fájlt.

3. A Beállítások megadása menüből válassza a Beszédszintetizátor beállításai menüpontot, s itt változtassa meg az alapértelmezett beszédszintetizátort a néma üzemmódra.

4. Az OK gombbal zárja be a párbeszédpanelt, majd mentse a változtatásokat. Figyelem, a JAWS ekkor még mindig beszél!

5. Indítsa újra a JAWS programot, s az új beállítás a vártnak megfelelően fog működni. Ez azért van így, mert a JAWS programot az ilyen beállítások módosítása esetén újra kell indítani. Ha csak átmenetileg és azonnal szeretné a beállítást megváltoztatni, ezt a Beszédszintetizátor megadása párbeszédpanelen teheti meg, melyet a CTRL+INSERT+S billentyűparanccsal, vagy pedig a JAWS menüjéből érhet el.

Nyomtatás gomb Nyomtat