Közhasznú tevékenységeink » Informatikai tábor látássérült fiataloknak » Beszámoló a 2012-es táborról

 ICC tábor 2012

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2012-ben is megrendezték a Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábort (ICC). Ebben az évben Románia, Kolozsvár adta a helyszínt. A tábor két egyhetes ciklusból állt, amelyek közül én a másodikon vettem részt augusztus 1-8. között. 13 európai országból és Japánból is érkeztek ide gyengénlátó, illetve vak fiatalok  és koordinátoraik.  

A tábor szinte minden napján résztvehettünk úgynevezett workshopokon (foglakozásokon). Ezeket egyénileg lehetett kiválasztani, hogy ki melyiken szeretne résztvenni. Alapvetően  számítástechnikai témájú workshopok voltak, például weboldal készítés. Ezen kívül volt még kommunikációs, önismereti,  zenével kapcsolatos foglalkozás is. Naponta két foglalkozáson  vettünk részt, egy délelőttin és egy délutánin. Ezek az  irányított beszélgetések  rendkívül tanulságosak és szórakoztatóak is voltak egyben. Estére  a szervezők különféle szabadidős tevékenységeket szerveztek és mindenki eldönthette, hogy melyik nap, melyikre szeretne menni. A lehetőségek között volt a bowlingozás, falmászás, vizibiciklizés, lovaglás, valamint az úgynevezett laser tag, ami egy a paintballhoz hasonló játék. Augusztus 5-én egész nap kirándultunk, meglátogattuk a turdai sóbányát, valamint a turdai hasadékot is. A  nyári kánikulában a bánya 10 fokos levegője kellemes felfrissülést adott.  

A tábor az angol nyelv gyakorlása szempontjából is remek lehetőség volt, hisz mindenki ezt a  nyelvet használta. Érdekes volt hallani és érteni a japán, vagy a bolgár angolt.  

A tábor egy életre szóló élményt adott  és nagyon boldog vagyok, hogy résztvehettem ezen.  Minden száraz iskolai tudásnál többet ér, hogy megismerhettem más országokból, más kultúrákból jött embereket, új ismerettségeket (és talán barátokat) szereztem.

Szeretném megköszönni az „Informatika a Látássérültekért Alapítvány”-nak és Csillag Adrienn koordinátornak, hogy lehetővé tették,  hogy ebben az évben én juthassak el az ICC táborba.

Alacska, 2012. augusztus 12.

Kedves Balázs


Nyomtatás gomb Nyomtat