Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
Az Innomax Díj pályázatán szavazz az INFOALAP-ra!

Az Innomax Díj pályázatán szavazz az INFOALAP-ra!

Lájkokkal a látássérült emberek felzárkóztatásáért
Az Invitech 2019-es Innomax Díjára beküldött pályázatok közül az INFOALAP bekerült a legjobb 10 közé.
A 10 közül a legtöbb szavazatot kapott pályázat közönségdíjként 500.000 Ft támogatásban részesül.

bővebben
Lapról hangra márciusi cikkajánló

Lapról hangra márciusi cikkajánló

Mexikói kincsvadászat
Amikor Mexikóról hallunk, szinte mindig valami különlegesség, titokzatosság lengi körül a beszámolókat. Mexikó az a hely, ahol szembejön velünk a történelem, ahol vidámak, harsányak az emberek, és szinte minden étel alapja a bab és a kukorica. Ha ezekkel az alapismeretekkel indulunk neki a cikkhallgatásnak, úgy érezhetjük, hogy nem csalódtunk, sőt az alapképünk kiélesedik, és egy valóságos útleírást kapunk a mexikói emlékhelyek, utcák, éttermek és ékszerboltok hangulatáról. Aki elolvassa ezt a cikket, nehezen zökken majd vissza a hétköznapokba.

bővebben
Megjelent a JAWS for Windows 2019 márciusi frissítése

Megjelent a JAWS for Windows 2019 márciusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy az angol változattal egyidőben magyarul is elérhetővé vált a JAWS 2019 március havi frissítése.
Az újdonságok közé tartozik, hogy az áprilisban érkező Google Chrome 74.0 böngésző használatakor megfelelően fog működni a weblap tartalmak kijelölése és másolása. Ennek köszönhetően megmaradnak a HTML formázások is.

bővebben
Mi mindent érhetünk el +1%-kal?

Mi mindent érhetünk el +1%-kal?

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közel húsz éve azért dolgozik, hogy a modern technika eszközei megkönnyítsék a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait. Informatikusaink és tanáraink fejből tudják, egy vak felhasználó melyik billentyűparanccsal mit hajthat végre ugyanolyan hatékonyan és gyorsan, mint ahogyan egy látó az egérrel kattint a képernyő egy területére. A szakembereink által összegyűjtött, kipróbált, a gyakorlatban sokszor tesztelt tudást ültetjük át vak és gyengénlátó tanulók számára optimalizált tananyagainkban.

bővebben
Lapról hangra februári cikkajánló

Lapról hangra februári cikkajánló

Az alábbiakban a Lapról hangra közösségi kezdeményezésünk weboldalára felolvasott és feltöltött újságcikkekből szemezgetünk kedvcsinálóként.
Elöljáróban egy komment a Csillagórák című cikkhez:
„Köszönöm! Ez igen, tényleg valami ilyesmi lehet a “csillagóra”, amikor megismerjük egy ember életének minden rejtekét, amikor a sok kis eseményből egy egész lesz a másik élete, és valami nagyon kicsit megértünk abból, hogy is van, hol is van az a másik. Pár hete egyébként egy hajléktalan kísért engem az egyik pályaudvaron, és abban a rövid beszélgetésben valami olyasmi emberi összeérzést élhettem meg, amihez hasonlót ebből a cikkből érzek ki.”

bővebben
Roska Botond: Olyan vakság, amin nem lehet segíteni, nem létezik

Roska Botond: Olyan vakság, amin nem lehet segíteni, nem létezik

Az elmúlt néhány hónapban zsinórban három fontos orvosi díjat is megkapott az idén 50. születésnapját ünneplő, budapesti születésű Roska Botond molekuláris és sejtbiológus, a Friedrich Miescher Orvosi Kutatóintézet neurobiológiai kutatócsoportjának vezetője, a Bázeli Egyetem orvostudományi karának professzora.

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére