Hírek

A Leövey Klára Gimnáziumban népszerűsítette Agárdi Szilvi a Lapról hangrá-t


Március 28.-án a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban járt Agárdi Szilvi, látássérült énekesnő, hogy népszerűsítse a Lapról hangra közösségi kezdeményezést. Szilvi nem először jár a Leöveyben, néhány éve már egy hasonló előadással szerepelt ebben az iskolában.

Mesélt a diákoknak arról, hogyan lett énekes, és természetesen azt sem tartotta titokban, hogy mostanában hogyan telnek a hétköznapjai. Természetesen nem maradtak el a korábban már nagy sikert arató szimulációs szemüvegek sem, amelyek segítségével bárki kipróbálhatja, mennyit látnak azok, akiknek a különböző szembetegségek miatt romlik a látásuk.  Az előadás nagyobb részében a Lapról hangra kezdeményezést népszerűsítette Szilvi. Elmondta, a személyes tapasztalatait is felhasználva, micsoda élmény emberi (és nem gépi) hangon meghallgatni egy-egy újságcikket. Elárulta, ő milyen témájú cikkeket hallgat szívesen, és azt is elmondta, kik a kedvenc felolvasói. Beszélt arról is, miért előnyös a Lapról hangrá-hoz csatlakozni iskolai közösségi szolgálatot végző diákként.

Az előadás után sokan Szilvi köré gyűltek, és érdeklődtek a felolvasással kapcsolatos tudnivalókról. Bízunk benne, hogy hamarosan „találkozhatunk" a leöveys felolvasókkal a Lapról hangra honlapon.
2018-04-13,
Nyomtatás gomb Nyomtat