Hírek

Speciális iskoláknak adományozott számítógép-csomagokat az INFOALAP

Az elmúlt hetekben összesen húsz számítógép-csomagot adományozott alapítványunk országszerte öt olyan speciális általános iskolának, amelyben vak vagy gyengénlátó diákok tanulnak.

 A fiatalok érzik talán a leginkább a mindennapokban, mennyi minden elképzelhetetlen számítógép nélkül. Amíg a diákok szülei, nagyszülei talán idegenkednek a számítógép-használattól, a mai tizenévesek és a kisebbek hétköznapjainak is elengedhetetlen része a számítógép. Ennek segítségével kereshetnek meg a tanuláshoz szükséges forrásokat az interneten, e-mailben, egy csapatmunka részeként megoszthatják egymással a talált forrásokat. Egyre több az olyan feladat, amelyet a közösségi oldalakon keresztül kell megoldani.

Az adomány-csomagok átvizsgált, felújított, Windows 10 operációs rendszerrel telepített használt számítógépekből és monitorokból, valamint a szokásos perifériákból: billentyűzetből, egérből álltak.

Büszkék vagyunk arra, hogy a vak és gyengénlátó gyerekeket oktató speciális iskolákat hozzásegíthetjük a most átadott számítógép-csomagokkal ahhoz, hogy megmutassák tanulóik számára, mennyi érdekes dolog van, amely a számítógép segítségével megtanulható, elolvasható, felfedezhető.

Öröm számunkra, hogy partnerek lehetünk ebben a felfedezésben.
2018-04-10,
Nyomtatás gomb Nyomtat