Hírek

Egy gesztustól sokaknak láthatóvá válhat a világ

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány fő tevékenységei közé tartozik a képernyőolvasó és –nagyító szoftverek adományozása. Ezek nélkül a programok nélkül a vak és gyengénlátó emberek nem tudják használni a számítógépet. Ez azt jelenti, hogy aki nem jut hozzá a számítógéppel elérhető lehetőségekhez és információkhoz, szinte teljesen elszigetelődhet, kirekesztődik a kisebb-nagyobb közösségek életéből. Elengedhetetlen a számítógép-használat a munkakereséshez, a tanuláshoz, az olvasáshoz, az ügyintézéshez, a családtagokkal, barátokkal történő kapcsolattartáshoz. Egy látássérült ember az információhoz jutási korlátok és a mobilitási nehézségek miatt még jobban és tudatosabban használja az informatika jelentette előnyöket, mint egy vele hasonló érdeklődésű, végzettségű, életkorú látó.

Honlapunk olvasói egészen biztosan azok közé a látássérült emberek közé tartoznak, akik a mindennapjaikban tapasztalják, mekkora könnyebbség, hogy nem kell mások segítségét kérni az interneten történő ügyintézéshez, vásárláshoz, egy-egy utazás megtervezéséhez, mert mindezt önállóan megoldják a képernyőolvasó vagy -nagyító programjuk segítségével. Amennyiben Ön saját tapasztalatból tudja, mennyire segíti a vak és gyengénlátó emberek önállóságát az alapítványunk által adományozott szoftver, vagy van olyan látássérült családtagja, ismerőse, akinek jelentős változást hozott életében az Infoalap által honosított és adományozott programok valamelyike, kérjük, ne feledkezzen meg adója 1%-ának felajánlásakor a többi látássérült emberről.

Adója 1%-ának az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány számára történő felajánlásával abban segít, hogy azok a vak és gyengénlátó emberek, akik eddig nem élhették meg azt az örömöt, hogy szoftvereinknek köszönhetően visszakapják önállóságuk, függetlenségük egy részét, és a közösségek hasznos tagjaivá válhatnak, az adó 1%-okból számukra adományozott szoftverek segítségével - Önökhöz hasonlóan - megélhetik az „én is meg tudom csinálni, újra dolgozom, tanulok, érdekes dolgokat olvasok"- érzést.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával az „Informatika a látássérültekért" Alapítvány adományozási tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42

Adományozási tevékenységünkről részletesen támogatás aloldalunkon olvashat.  

Tegyük közösen láthatóvá a világot!

2017-05-17,
Nyomtatás gomb Nyomtat