Hírek

Ossza meg tapasztalatait! - Felmérés a magyarországi képernyőolvasó-használatról és web-akadálymentességről

Szántai Károly webfejlesztő, informatikai akadálymentesítési szakember 2014-ben útnak indított egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezést, kérdőíves felmérést végzett a Magyarországon képernyőolvasót használók szokásairól, igényeiről, tapasztalatairól. A vizsgálat eredményeit nagy érdeklődés kísérte a vak felhasználók és a webfejlesztők, informatikusok, informatikát oktató szakemberek körében egyaránt.

Mivel az informatika területén úgyszólván „naponta” történnek változások, a szakember úgy véli, mindenképpen érdemes az egy évvel ezelőtti kutatást kibővített kérdéssorral megismételni. Az új felmérés eredményei rávilágítanak majd az elmúlt egy évben bekövetkezett változásokra, és segítik a szakembereket abban, hogy minél inkább felhasználóbarát megoldásokat alkalmazzanak.

Arra kérünk mindenkit, január 18.-ig töltse ki a kérdőívet, hogy megoszthassuk, megvitathassuk egymással az elmúlt egy év tapasztalatait. A felmérés eredményeit várhatóan ez év első hónapjaiban teszi közzé a szakember, honlapunkon mi is beszámolunk majd a vizsgálat megállapításairól. A kérdőív ezen a hivatkozáson érhető el.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vesz a kérdőív kitöltésében, ezzel segítve a magyarországi akadálymentesítési szakemberek, web-fejlesztők, és természetesen a képernyőolvasót használók munkáját.

2016-01-06,
Nyomtatás gomb Nyomtat