Hírek

Irodai munkához alkalmas számítógépeket adományozott az Infoalap

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány a nyári időszakban összesen 46 darab számítógép-csomagot adományozott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) központjának és 22 megyei egyesületének.

Az adomány-csomagok átvizsgált, használt számítógépekből és monitorokból, valamint a szokásos perifériákból: billentyűzetből, egérből és aktív sztereó hangfal párokból  álltak. Az adomány része volt továbbá az alapítvány által fejlesztett Beszélő Linux disztribúció legfrissebb kiadása is.

Az adomány PC-k és monitorok jelentős része az OTP Hungaro-Projekttől érkezett az alapítványhoz, ahol szakszerű átvizsgálás után felújításra kerültek. A komplett adomány-csomagokat az alapítvány futárszolgálattal szállíttatta házhoz az egyesületek irodáiba.

Az adományoknak köszönhetően az MVGYOSZ-ben és vidéki egyesületeiben bővült az irodai munkához használható számítógépes munkaállomások köre, de vak és gyengénlátó tagjaik részére is kihelyezhették vagy tovább adományozhatták ezen eszközöket. Így a civil szervezeti munka támogatása mellett a vak és gyengénlátó tagok is rácsodálkozhatnak, hogy mennyi információhoz lehet hozzáférni, ha „beszél a gép”, vagy a már meglévő informatikatudásukat tökéletesíthetik az adományként érkezett eszközökön.

Az alapítvány által fejlesztett Beszélő Linux (BeLin) kiadás pedig mindenkinek, a kezdő és haladó felhasználóknak egyaránt ingyenes, állandóan fejlődő alternatívát biztosít a piacon lévő többi, fizetős operációs rendszerrel szemben.

Hálás köszönet illeti az OTP Hungaro-Projekt-et az adományokért.

Az alapítvány ezúttal is nagy örömmel segített abban, hogy a vak és gyengénlátó emberek számára, éljenek bárhol az országban, láthatóvá váljon a világ.

Budapest, 2015.szeptember 29.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány


2015-10-07,
Nyomtatás gomb Nyomtat