Hírek

Villáminterjú Bodnár Attilával, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületének önkéntes webfejlesztő munkatársával

Attilát a képernyőolvasó és nagyító programok használatáról kérdeztük, arra voltunk kíváncsiak, az Infoalap által adományozott szoftverfrissítéseknek milyen volt a fogadtatása az egyesületen belül.

Attila elmondta, hogy egyesületének tagjai közül a visszajelzések, megkeresések alapján körülbelül 150 - 200 fő használhat képernyőolvasó vagy –nagyító programot.

Főleg irodai programcsomagokhoz, és egyéb adminisztratív feladatok ellátására, levelezéshez, pályázat íráshoz használják ezeket a szoftvereket.

Ő maga a JAWS képernyőolvasó programmal dolgozik, szervezési, menedzselési, webes fejlesztési feladatokat lát el a program segítségével.

Véleménye szerint a mindennapokban a munka mellett a médiafogyasztásban segítenek legtöbbet a szoftverfrissítések.

Arra a kérdésünkre, eljutott-e hozzá egyesületének valamelyik tagjától olyan pozitív személyes történet, amelyben a képernyőolvasó vagy –nagyító programnak szerepe van, felidézte egyik tagtársának esetét, aki rendszeresen bejár az irodába, és a képernyőolvasó segítségével archív rádióműsorokat hallgat.

Végül az együttműködési lehetőségekről szólva Attila arról beszélt, milyen fontos lenne különböző számítástechnikai tanfolyamok szervezése tagjaik számára.

Magunk is bízunk abban, hogy hamarosan ezen a területen is sor kerülhet a két szervezet közötti együttműködésre.

„Informatika a látássérültekért” Alapítvány
2015-05-14,
Nyomtatás gomb Nyomtat