Hírek

Az Infoalap megjelentette a látássérült emberek számára fejlesztett ingyenes „Számítógépes alapismeretek” oktatóanyagát

Az aktuális ECDL követelményrendszerrel összhangban az "Informatika a Látássérültekért" Alapítvány elkészítette a Számítógépes alapismeretek modul billentyűzetcentrikus használaton alapuló oktatóanyagát.

Az IKT alapismeretek és az Operációs rendszerek modulok egyesítéséből „Számítógépes alapismeretek” (Computer Essentials) néven új, ECDL modul jött létre, mely magában foglalja a korábbi tartalmakat, ugyanakkor inkább gyakorlati jellegű, elsősorban az operációs rendszerek használatára épül, elméletből csak a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza.

A modul alapvető fogalmakat és készségeket határoz meg a számítógép használatával, a fájlok létrehozásával és kezelésével, valamint a hálózatokkal és az adatbiztonsággal kapcsolatban. A tananyag a hivatalos Syllabus 1.0 alapján készült, így tartalmaz minden olyan információt, amellyel a látássérült felhasználók a számítógépes alapismeretek ECDL modul vizsgájára felkészülhetnek. A feladatok megoldása elsődlegesen a billentyűzet és a képernyőolvasó használatára épül. A tananyag a Windows 7 operációs rendszer kezelését mutatja be.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány tervezi, hogy a közeljövőben kiadja a Windows 8.1 rendszer kezelésének tréning anyagát is.

A tananyag kiadását a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta, a hangoskönyv felvételei a Miks Csaba Stúdióban készültek.

A számítógépes alapismeretek a többi hasonló oktatóanyaggal együtt bárki számára hozzáférhető és ingyenesen letölthető PDF formátumban normál és 18-as betűmérettel, valamint felolvasott MP3 és Daisy formátumokban is alapítványunk honlapjának letöltés oldaláról.

Az ECDL követelményrendszer táblázatkezelés modul vakbarát tananyagát is hamarosan közzétesszük. A kiadásról honlapunkon fogunk hírt adni.

Alapítványunk azt reméli, hogy az ingyenesen hozzáférhető tananyag nagy segítséget fog nyújtani a látássérült emberek számítógép használatában, legyen az munka, tanulás vagy csak szórakozás.

2015-02-04,
Nyomtatás gomb Nyomtat