Hírek

Látássérült embereket segítő szervezetek és intézmények kaptak adományt az Infoalap-tól

Idén a vak és a gyengénlátó embereket segítő intézményeket támogatta az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány jelentős adománnyal.

Alapítványunk közel tizenöt éves fennállása óta szinte minden évben képernyőolvasó és –nagyító szoftverekkel, szoftverfrissítésekkel és hardveradományokkal segíti a vak és gyengénlátó emberek munkavégzését, tanulását, kulturálódását. Hagyományainkhoz híven idén is folytatjuk adományozási tevékenységünket, hogy megkönnyítsük az informatikai eszközök révén a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait.

2014-ben látássérült embereket segítő intézményeket, iskolákat, egyesületeket támogatunk összesen 222 darab JAWS képernyőolvasó és MAGic képernyőnagyító szoftver-frissítés adományozásával. Az érintett szervezetek között megtalálhatóak a látássérült diákokat oktató-nevelő iskolák, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és tagegyesületei, valamint a Vakok Állami Intézete és vidéki elemi rehabilitációs központok. A MAGic frissítések a 12.0 verzióig, a JAWS frissítések a 16.0 verzióig lesznek érvényesek.

Az adományokat még ebben az évben eljuttatjuk az érintett szervezeteknek és intézményeknek. Mivel a vak és gyengénlátó diákok, és a felnőtt korukban látássérülté váló emberek az oktatás és a rehabilitáció különböző szakaszaiban kapcsolatba kerülnek ezen intézmények valamelyikével, alapítványunk fontosnak tartja, hogy korszerű támogató technológiákkal felszerelt számítógépeket használhassanak. Örömünkre szolgál, hogy adományozási tevékenységünkkel, a vak és gyengénlátó emberek szervezeteit és intézményeit segítve ismét tehettünk azért, hogy láthatóvá váljon a világ a látássérült emberek százai számára.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány csapata

2014-12-19,
Nyomtatás gomb Nyomtat