Hírek

Hozzáférés megtagadva

Vak vagy gyengénlátó emberként, esetleg az érintettek családtagja, ismerőseként biztosan Ön is tapasztalta már, hogy számos olyan szolgáltatáshoz szinte lehetetlen hozzáférni, amely elméletileg mindenki számára elérhető.

Gondoljunk csak a képernyőolvasó és nagyító programokkal történő olvasáskor használhatatlan weboldalakra vagy arra a rengeteg információra, amely a nem megfelelő formátum miatt sok esetben el sem jut a vak és gyengénlátó emberekhez.

Az Európai Vakok Szövetsége (EBU) régóta felfigyelt az említett problémára, és igyekszik is tenni ellene. Egyik legutóbbi akciójában az Európai Parlament képviselőit „vakrandira” hívva érzékletesen jelezte, hogy az Európai Unió intézményrendszerének hatalmas elmaradásai vannak az akadálymentesítés terén, amelyen azonnal változtatni kell. Erről az akcióról olvashatnak az alábbi hivatkozáson.

Természetesen alapítványunk is figyelemmel kíséri az esemény visszhangját a nemzetközi és a hazai sajtóban valamint a vakügyi fórumokon. Ígérjük, beszámolunk arról, kiben mit indított el ez a különleges, figyelemfelhívó találkozás. 

 

 

2014-11-28,
Nyomtatás gomb Nyomtat