Hírek

Megjelent a látássérült embereknek készített szövegszerkesztés oktatóanyag az ingyenes ECDL-csomag részeként

Örömmel számolunk be arról, hogy az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány - az aktuális ECDL követelményrendszerrel összhangban - elkészítette a speciális oktatóanyag csomag következő elemét. A most kiadásra kerülő szövegszerkesztés oktatóanyag a Microsoft Office Word 2010 program billentyűzet-centrikus használatán keresztül ismerteti a feladatok megoldását.

A kiadvány felhasználásával a látássérült emberek eredményesen sajátíthatják el a számítógépes kapcsolattartásban oly fontos szövegszerkesztési ismereteket, de akár sikeres ECDL modulvizsgát is tehetnek.

Az oktatóanyag megírásakor arra törekedtünk, hogy a leírások képernyőolvasó programoktól függetlenek legyenek, így azokat bátran tanulmányozhatja bárki, aki a számítógépet billentyűzettel vagy képernyőolvasó szoftverrel használja. Az Online alapismeretekhez hasonlóan a Szövegszerkesztés tananyagát is az alapítvány két munkatársa, Herczeg Lajos és Mali Attila írta.

A kiadvány létrehozását a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta, a hangfelvételek a Miks Csaba Stúdióban készültek.

Az oktatóanyagok bárki számára hozzáférhetőek és ingyenesen letölthetőek PDF formátumban normál és 18-as betűmérettel, valamint felolvasott MP3 és Daisy formátumokban is alapítványunk honlapjának letöltés oldaláról.

A további két modul, a táblázatkezelés és számítógépes alapismeretek, a következő hetekben kerül kiadásra.

Alapítványunk bízik abban, hogy ez az ingyenesen hozzáférhető oktatóanyag nagy segítséget nyújt majd a látássérült embereknek a szövegszerkesztési ismeretek elsajátításában.

 

2014-11-26,
Nyomtatás gomb Nyomtat