Hírek

Az OTP Családi Napján járt a Lapról hangra csapata

Június 14-én az OTP családi napján mutatkozhattunk be Lapról hangra projektünkkel. Ennek a lehetőségnek nemcsak azért örültünk, mert többszáz ember figyelmét hívhattuk fel a Lapról hangra közösségi portálra, hanem azért is, mert személyesen is megismerkedhettünk az OTP HP két munkatársával, Annamáriával és Gáborral, akik nagyon sokat tettek a Lapról hangra népszerűsítéséért a cégen belül.

Különlegesnek számít ez a nap amiatt is, hogy itt nem előadást tartottunk, hanem egy játékos pontgyűjtés során mutathattuk be az Infoalapot a közönségnek. Mivel csapatunk minden tagja nagyon szeret játszani, igazi izgalommal indultunk útnak, és végig arról beszélgettünk, hogyan tehetnénk még érdekesebbé, színesebbé a feladatokat.

Hamar előkészültünk a „játékosok” fogadására. Az előkészületben és az egész nap alatt jó társaságunk volt, mivel a Kézenfogva Alapítvány melletti standot kaptuk meg. Így nem is volt kérdés, hogy aki nálunk megoldja a feladatokat, az náluk is elkészít egy babzsákot, és aki hozzájuk látogat, az a mi szemüvegeinkkel is körülnéz. A nyitás után rögtön meg is érkeztek az első vendégek.

Mi volt a feladatuk? Szimulációs szemüvegek segítségével megtapasztalhatták, hogyan látnak a különböző szembetegségekkel élő emberek. A szemüveg felvétele, az egyszerű megtapasztalás azonban csak a kezdet volt. Aki pecsétet is akart kapni a pontgyűjtő füzetébe, annak ki kellett keresnie a prospektusunkból, hogy melyik évben nyerte el a Lapról hangra az év honlapja címet. Aki pedig igazán bátor volt, az kipróbálhatta, milyen közlekedni a szemüvegeinkben. Nem akárhogy lehetett ám sétálni, hanem csakis a lefestett csíkokon. A felnőttek többnyire megelégedtek a prospektusban történő eligazodással, de a gyerekek igazán lelkesek és kíváncsiak voltak, semmiképpen nem akarták kihagyni a „csíkos sétát”.

Egész délelőtt áramlottak hozzánk a kíváncsiak, akiknek a többsége igazán fogékony és érdeklődő volt. Sokan beleborzongtak a tapasztalatba, mennyire keveset láthat, aki egy-egy szembetegséggel éli a hétköznapjait. Voltak szülők, akik felkészítették a gyerekeiket a különleges tapasztalatra, elmagyarázták, hogy így lát az, aki rosszul lát. Utána viszont ők is csodálkozva kérdezték, hogy „Tényleg csak ennyit lát az ember?” Amíg a felnőtteket a furcsa élmény feldolgozása foglalta el, a gyerekek önfeledten játszva lépkedtek a lefestett csíkokon. Az érdeklődők között természetesen ott volt az OTP HP két munkatársa, Annamária és Gábor is, akiket nemrég honlapunk olvasói is megismerhettek.

Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen, ahol sok leendő gyerek és felnőtt felolvasóval ismerkedhettünk meg. Köszönjük a látogatóknak az érdeklődést, a szervezőknek pedig a kedves fogadtatást és a játékos bemutatkozási lehetőséget.

2014-06-17,
Nyomtatás gomb Nyomtat