Hírek

A Pszinapszison járt a Lapról hangra csapata

Április 4-én a Budapesti Pszichológiai Napokon vendégeskedtünk. Csapatunk két tagja, Kriszti és István az elsők között érkezett meg a civil szervezeteknek kijelölt emeletre. Igazi öröm volt, hogy miközben a többiek még éppen csak letáboroztak, hozzánk már érkezett is az első vendég.

Klára az LH hírleveléből értesült a rendezvényről. Miután megoldottuk a technikai problémát, amellyel hozzánk fordult, a felolvasásról, az olvasók érdeklődéséről, igényeiről beszélgettünk. Ő volt az első, aki kipróbálta a szemüvegeket, amelyek segítségével rövid időre megtapasztalhatta, mit lát az, aki rosszul lát. Érzékenységgel, a különböző nehézségekre odafigyelve csinálta végig Klára a „szemüvegpróbákat”. Azzal váltunk el tőle, hogy hamarosan nekilendül a felolvasásnak.

A délután során többen is felkerestek bennünket. Voltak, akik leendő olvasó, mások pedig felolvasóként tették fel kérdéseiket, vetettek fel szempontokat az oldal tartalmának színesítéséhez. Előadásunkon a tavalyinál is többen voltak. Nem is a szó hagyományos értelmében vett előadás volt ez, hanem egy jó beszélgetés – remélhetőleg – a leendő olvasóinkkal.

Köszönjük az érdeklődést azoknak a látogatóknak, akik akár olvasó- akár felolvasóként megkerestek minket, a szervezőknek pedig a részvételi lehetőséget. A jövő évi Pszinapszisra is készülünk, persze addig még számos rendezvényen szeretnénk találkozni a Lapról hangra közösség tagjaival és a hozzánk csatlakozókkal.

 

2014-04-09,
Nyomtatás gomb Nyomtat