Hírek

Segítség az adományozott Philips Voice tracer 7655 digitális diktafonok használatához

Alapítványunk számára rendkívül fontos, hogy pályázati nyerteseit ne csupán hozzájuttassa a különböző eszközökhöz, hanem segítse is őket azok használatában. Sokak számára gondot jelentett a Philips Voice tracer 7655 digitális diktafonok által létrehozott, speciális ZVR hangfájlok képernyőolvasó programmal történő konvertálása. Örömmel értesítünk mindenkit, hogy kollégáink megtalálták a probléma megoldását.

Mostantól honlapunkon keresztül elérhetővé válik egy ingyenes és rendkívül egyszerűen használható szoftver, amelynek segítségével a ZVR fájlok WAV fájlokká alakíthatóak át. A szoftver minden, a Microsoft által is támogatott operációs rendszeren működik. A Tabulátor megnyomásával lehet tájékozódni az „Open” (megnyitás), a „Convert” (Konvertálás) és a „Close” (Bezárás) gombok között.  A konvertálásra kiválasztott fájlokat érdemes elmenteni a számítógépünkre. A program az átalakított fájlt az eredeti, ZVR fájl mellé helyezi el. A WAV hangfájllá átkonvertált fájl a diktafonon túl nagy helyet foglalna el. Mivel a diktafon nem képes ezt lejátszani, ezért érdemes az átalakított és az eredeti fájlt is a számítógépen tárolni.

Honlapunkon elérhető a Philips Voice tracer 7655 digitális diktafon alapítványunk látássérült munkatársai által összeállított, részletes kézbevételi használati útmutatója és a speciális konvertáló program is.

Reméljük, hogy ezzel is megkönnyítettük felhasználóink számára a pályázaton nyert digitális diktafonok használatát. Hamarosan bemutatunk honlapunkon néhány pályázati nyertest, akik elmesélik, hogyan teszi számukra könnyebbé a hétköznapokat a digitális diktafon.

 

2014-01-24,
Nyomtatás gomb Nyomtat