Hírek

Két magyar lány a látássérült diákok számára szervezett nemzetközi kommunikációs táborban

Az évente más-más országban zajló nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban 16 és 21 év közötti látássérült fiataloknak nyílik lehetőségük az angol nyelvet gyakorolni, életre szóló barátságokat kötni, megismerkedni az informatika újdonságaival. Idén nyáron, ezúttal már a 19. alkalommal, a csehországi Telcben rendezték meg a tábort. Hazánkat két kedves, cserfes, érdeklődő lány, Kováts Tímea Athina és Kruppa Alexandra képviselte. Csillag Adrienn, alapítványunk önkéntese kísérte el a magyar csapatot.

Az alábbiakban olvashatóak Tímea és Alexandra élménybeszámolói. Mindketten szemléletesen, elevenen mesélnek a kilenc nap eseményeiről.

„…miután mindenki kellően kigyönyörködte magát a sárkányokban, az óriási repülőgépben, a kalózokban és a többi fantasztikus látványosságban, ismét buszra szálltunk, hogy célba vegyük Telcet…”- írja Alexandra. Szandi beszámolóját itt olvashatják.

…A főzős workshop-on gombakrémlevest, csilikrémlevest és csokitortát készítettünk...” -emlékezik vissza a tábori programokra Tímea. Timi beszámolója itt olvasható.

Bízunk abban, hogy beszámolójukkal sokaknak kedvet csinálnak a jövő évi részvételhez, hiszen életkortól függetlenül mindenkit az informatika újdonságainak megismerésére, más kultúrák, szokások iránti nyitottságra biztatnak.

2013-10-15,
Nyomtatás gomb Nyomtat