Hírek

Lapról hangra cikkajánló

Aktuális cikkajánló a Lapról hangra portál kínálatából.

1./ Díva a zongoránál – Diana Krall

Nehéz vagy könnyű zenésznek lenni, ha az ember zenészcsaládban nőtt fel, és valósággal belenőtt a zenélésbe? Mi is az a titok, ami Diana Krall állandó sikerét biztosítja a jazz műfajban? Az újítások mellett is megőrzött magas színvonal? Az „elegáns, nőies, visszafogott hang”? Vagy a megjelenésének és a hangjának az ötvözete? Talán nem is kell megfejteni a titkát. A lényeg, hogy novemberben – magyar rajongói nagy örömére – Budapesten is fellépett.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1712

2./ Valóban megépítették Bábel tornyát?

A válasz egyértelműen igen. Más volt viszont, mint a mai értelemben vett tornyok. Aki tudni szeretné, hogy nézett ki, mekkora volt, hol épült Bábel tornya, amely számos művészeti alkotás ihletője lett, feltétlenül hallgassa meg ezt a cikket!

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1710

3./  Senza Tempo – 1. rész

Margit nem jósol. Hallgat. A sötétbe burkolózik. Nem öreg, mégis kortalan. Mi ez a nyugtalanító, fojtó hallgatás körülötte? Aztán a levegő valóban elfogy… Mit látunk? Gyilkosságot? Büntetést? Babonát? Egy különleges szertartást, vagy ezt mind együtt és egyiket sem? A jó mű mindig megborzongatja, kérdések között hagyja az olvasót.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1708

4./ Szingapúrban van az újkori Szemiramisz függőkertje?

Az újkori „Szemiramisz függőkertje” is valóságos csoda. A cikk láttatóan vetíti elénk az „önműködő szuperfákat”, amelyek éjszakánként még fénysó vetítésére is alkalmasak. Képzeljük csak el a fákat, virágokat, bokrokat és azt, hogy az egészre a kert legtetejére épített étteremből látunk rá.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1702

5./ Olvasói levél dr. Almási Kittihez

A levélíró abban kér segítséget a szakembertől, mit tehet, ha tulajdonképpen minden rendben van a családjukban, férje viszont mégis időről időre el akar költözni, mert szerinte a két kisgyereküktől nem lehet élni. Megmenthető ez a kapcsolat? Kinek kellene változnia? Melyik fél mit hiányol a közös életükből?

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1699

6./ Csúfolják a gyerekem!

Mit tehet az a szülő, akinek csúfolják a gyerekét, és ezt még a tanító néni is jóváhagyja, felerősíti? Mit tehet a kilencéves Olivér, aki nagyon várta az iskolát, ami pár hónap után csak szomorúságot, félelmet okozott neki? Az egyedüli megoldás az iskolaváltás? Mennyire vagyunk felkészültek az iskolai erőszak elleni védelemre és mások megvédésére, legyünk akár gyerekek, szülők vagy tanárok?

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1698

7./ A kékcédulás választások

Azt mutatja be a cikk, hogyan készítették elő az 1947-ben tartott, úgynevezett kékcédulás választásokat.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1709

8./ Károly bácsi, a szupermodell – 1. rész

Hogyan lehet valaki egyszerre Vak Bottyán, Dózsa György és Balassi Bálint? Úgy, hogy szobrot mintáznak róla. Károly bácsi, az egész Képzőművészeti Főiskola Károly bácsija volt az 1950-es, 60-as, 70-es években, mégsem ismerte őt igazán senki.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1703

9./ Károly bácsi, a szupermodell – 2. rész

Milyen is lehetett az az érzés, amikor Károly bácsi az utcán – egy szoborban – meglátta önmagát? Hogyan élt valójában a munkás- és parasztideálnak megmintázott férfi? Ha nem is kapunk választ ezekre a kérdésekre, de a cikket olvasva mégis látjuk magunk előtt Károly bácsit a kenyérmorzsák és a csínytevő diákok között.

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1704

10./ Viccplacc

Mit kér a tanár a hátsó padsorban ülőktől, hogy az elöl ülők figyelni tudjanak? Nem, nem csendet… Miért szalad ki két gyerek a múzeumból? Hogyan vigasztalja a pap a fiatalembert, aki meggyónja, hogy hiú? Aki meghallgatja a válaszokat, biztosan nevetni fog!

http://www.laprolhangra.hu/?menuId=7&view=client&show=element&element_id=1718

2012-12-07, Infoalap
Nyomtatás gomb Nyomtat