Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary
A képen egy derűs család látható: anya, apa, három látássérült fiú, lánytestvérük és egy fekete labrador

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Lapról hangra cikkajánló 2019. január 16.

Pokorny Lia
Pokorny Lia mesél az élet fontos dolgairól. Érdemes megállni egy pillanatra, hogy elgondolkozzunk, megéljük-e, észrevesszük-e az élet nagy pillanatait. Kaphatjuk ezeket egy, számunkra fontos embertől, mint ahogyan Pokorny Lia érzi, hogy mindig kellemes izgalom fogja el, ha meglátja a fiát. Aztán mi is lényeges még? A túrák, az új programok, és az, hogy megérezzük az illékony határokat a magányosság és a segítő emberek összetartozása között.

bővebben

„Ne féljenek a látássérült felhasználóktól csak azért, mert nem látnak”

Beszélgetés Bonta Lászlóval az ország licenc jelentette lehetőségekről.
Tavaly nyártól ingyenesen elérhető a Magyarországon élő magyar állampolgárok számára, ősztől pedig már a magyar igazolvánnyal rendelkezők által is hozzáférhető a JAWS for Windows képernyőolvasó, a ZoomText és a MAGic képernyőnagyító valamint a Fusion képernyőolvasó és nagyító szoftver. Ezek a programok nélkülözhetetlenek a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép-használathoz. A most induló beszélgetéssorozatunkban azt szeretnénk honlapunk olvasóinak megmutatni, hogy az ország licencnek köszönhetően milyen sok, eltérő informatikatudással, más-más életkörülmények között élő vak és gyengénlátó ember számára nyílnak új lehetőségek a munka, a tanulás, a kikapcsolódás terén.

bővebben

Iskolák is igényelhetnek ingyenes szoftverlicenceket az ország licenc keretében

A téli szünet után biztosan minden tanár és diák új lendülettel folytatja a tanévet. A félévzáró dolgozatok előtt szeretnénk felhívni a tanárok és a diákok, valamint a szülők figyelmét egy nagyszerű lehetőségre, amely megkönnyíti a vak, gyengénlátó és olvasásban akadályozott diákok számára a tanulást, tanáraiknak pedig az oktatói munkát.

bővebben

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az informatikai eszközök révén segítsük a vak és gyengénlátó emberek kulturálódását, szabadidős kikapcsolódását.

Az alapítvány ösztönözni szeretné a számítástechnikával foglalkozó, vagy azt felhasználó cégeket, hogy termékeikkel, vagy a felhasználásból már kivont eszközeikkel támogassák az alapítványt céljainak megvalósításában.

Tovább az Alapítvány bemutatkozásához

Az alapítvány kuratóriumi elnöke adományt ad át az egyik nyertesnek
"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére