Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary
A képen egy derűs család látható: anya, apa, három látássérült fiú, lánytestvérük és egy fekete labrador

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Lapról hangra februári cikkajánló

Lapról hangra februári cikkajánló

Az alábbiakban a Lapról hangra közösségi kezdeményezésünk weboldalára felolvasott és feltöltött újságcikkekből szemezgetünk kedvcsinálóként.
Elöljáróban egy komment a Csillagórák című cikkhez:
„Köszönöm! Ez igen, tényleg valami ilyesmi lehet a “csillagóra”, amikor megismerjük egy ember életének minden rejtekét, amikor a sok kis eseményből egy egész lesz a másik élete, és valami nagyon kicsit megértünk abból, hogy is van, hol is van az a másik. Pár hete egyébként egy hajléktalan kísért engem az egyik pályaudvaron, és abban a rövid beszélgetésben valami olyasmi emberi összeérzést élhettem meg, amihez hasonlót ebből a cikkből érzek ki.”

bővebben
Roska Botond: Olyan vakság, amin nem lehet segíteni, nem létezik

Roska Botond: Olyan vakság, amin nem lehet segíteni, nem létezik

Az elmúlt néhány hónapban zsinórban három fontos orvosi díjat is megkapott az idén 50. születésnapját ünneplő, budapesti születésű Roska Botond molekuláris és sejtbiológus, a Friedrich Miescher Orvosi Kutatóintézet neurobiológiai kutatócsoportjának vezetője, a Bázeli Egyetem orvostudományi karának professzora.

bővebben
Éreztem, hogy az infó pályán kell elinduljak

Éreztem, hogy az infó pályán kell elinduljak

Bizony, nem könnyű annak, aki érettségire készül, dolgozatokat ír, egyik különóráról a másikra megy. A sok-sok teendő között biztonságot jelent, ha tudja az ember, mit szeretne csinálni, amikor túl lesz az érettségin. Ahogyan a címből is láthatják, Robi azok közé a szerencsések közé tartozik, akiknek nem okoz fejtörést a válasz arra a klasszikus kérdésre, hogy „mi lesz a suli után”. Ő már egészen kiskorától tudja, hogy minden érdekli, ami számítógéppel és programozással kapcsolatos.

bővebben

Megjelent a magyar nyelvű JAWS for Windows 2019

Örömmel jelentjük be, hogy mostantól magyar nyelven is elérhető a JAWS 2019.
A program legfeltűnőbb újdonsága, hogy a sok különböző nyelvi változat egyetlen telepítő
programból válik elérhetővé.

bővebben

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az informatikai eszközök révén segítsük a vak és gyengénlátó emberek kulturálódását, szabadidős kikapcsolódását.

Az alapítvány ösztönözni szeretné a számítástechnikával foglalkozó, vagy azt felhasználó cégeket, hogy termékeikkel, vagy a felhasználásból már kivont eszközeikkel támogassák az alapítványt céljainak megvalósításában.

Tovább az Alapítvány bemutatkozásához

Az alapítvány kuratóriumi elnöke adományt ad át az egyik nyertesnek
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

 

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére