Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary
A képen egy derűs család látható: anya, apa, három látássérült fiú, lánytestvérük és egy fekete labrador

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

ICC nyertesünk: Vértesi Alexa

ICC nyertesünk: Vértesi Alexa

Jelenleg Siófokon lakom, a Pécsi Tudományegyetem anglisztika szakára járok, ahol főként irodalmat és kultúrát, illetve fordítást tanulok. Emellett fordítóként dolgozom egy a hallássérültek munkavállalásával foglalkozó alapítványnál, ahol nagyon sok rutint szerzek a fordítás terén.
A nyelvek mindig is közel álltak hozzám, középiskolában emelt angol tagozatos voltam, így a további tanulmányaimat is ilyen irányban folytattam.

bővebben
ICC nyertesünk: Babinszki Vera

ICC nyertesünk: Babinszki Vera

Békéscsabán lakom, és jelenleg másodéves vagyok a Szegedi Tudományegyetem jogász szakán. A tanév nagy részében kollégiumban élek. Azért választottam a jogot, mert szeretnék tevékenykedni a fogyatékosügyben, lépéseket tenni az esélyegyenlőségért, de egyéb területek is érdekelnek, például a gyermekvédelem vagy a betegjog.
Szabadidőmben sem tétlenkedem, szeretem a pörgést az életemben. Az egyetem keretein belül van lehetőségem érzékenyítő programokban közreműködni, amit különösen fontosnak tartok.

bővebben
Eldőlt, kik a szerencsés nyertesek, akik nyáron az angliai ICC táborba utazhatnak

Eldőlt, kik a szerencsés nyertesek, akik nyáron az angliai ICC táborba utazhatnak

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány minden évben két látássérült fiatal és kísérője számára biztosítja a részvételi lehetőséget a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban, az ICC-ben.
2019 nyarán az angliai Herefordban rendezik a tábort, az idei nyertes két egyetemista diáklány lett, Vértesi Alexa anglisztika szakra, Babinszki Vera jogi egyetemre jár.

bővebben
Lapról hangra cikkajánló 2019. május 14.

Lapról hangra cikkajánló 2019. május 14.

Kié a vár?

Sokszor a bosszúságból, elégedetlenségből születnek a legfrappánsabb ötletek. Így volt ez a Honfoglaló című játékkal is. Bihari Attila, a játék kitalálója, egyszer csak gondolt egy nagyot. Elege volt a sok színvonaltalan televíziós vetélkedőből, és amolyan „majd megmutatom én, hogy lehet ennél jobbat is csinálni” nekibuzdulással megalkotta a Honfoglalót. Ha Ön is a játék törzsközönségét gyarapítja, akkor ki ne hagyja ezt a cikket!

bővebben

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyő nagyító szoftverek, továbbá digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítvány célja, hogy a Magyarországon élő látássérült embereket a szükséges segédeszköz-szoftverekkel ellátott, korszerű számítógépes rendszerekhez juttassa.

Célja továbbá a számítástechnika legújabb eredményeinek hozzáférhetővé tételével biztosítani a látássérült emberek sikeres részvételét az oktatásban és képzésben, növelni a számukra elérhető munkalehetőségek számát és javítani munkahely-megtartási esélyeiket.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az informatikai eszközök révén segítsük a vak és gyengénlátó emberek kulturálódását, szabadidős kikapcsolódását.

Az alapítvány ösztönözni szeretné a számítástechnikával foglalkozó, vagy azt felhasználó cégeket, hogy termékeikkel, vagy a felhasználásból már kivont eszközeikkel támogassák az alapítványt céljainak megvalósításában.

Tovább az Alapítvány bemutatkozásához

Az alapítvány kuratóriumi elnöke adományt ad át az egyik nyertesnek
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére